Gazete Vatan Logo

Türkiye’den Yeni Bir Trend

Tamamı Türk girişimciler ve mühendisler tarafından geliştirilen Trendin bir ilke imza attı.

Tamamı Türk girişimciler ve mühendisler tarafından geliştirilen Trendin Türkiye’de olduğu gibi dünyada da kendi konusunda bir ilk.

“Socialize your Life” “Hayat Tarzınla Sosyalleş” sloganıyla 1 yıllık bir emeğin sonunda kullanıcılarla buluşan Trendin sosyal ağ kavramına yepyeni bir boyut kazandırmış.


Trendin’i farklı kılan kendi deyimleriyle “Trend”lere yani konu başlıklarına check-in yapılması ve kullanıcıların arkadaşları ve takipçileri ile trend konuları etrafında sosyalleşmesi. Bu sayede kullanıcılar uygulama içerisinde bulunan ve her gün güncellenen 10.000’in üzerinde trend’e check-in yaparak anında takipçileri ile nasıl hissettiklerini, ne yiyip ne içtiklerini, ne okuduklarını ve hatta ne seyrettiklerini paylaşabiliyorlar.
Uygulama bu trendleri 9 ana başlıkta toplamış: Do-in (microblogging), Feel-in (Hissediyorum), Drink-in (İçiyorum), Eat-in (Yiyorum), Watch-in (Seyrediyorum), Read-in (Okuyorum), Shop-in (Alışveriş yapıyorum), Listen-in (Dinliyorum) ve Play-in (Oynuyorum). Ana kategori başlıklarından da anlaşılacağı gibi hislerden, İçeceklere, Yemeklerden Film ve dizilere, dergilerden Radyolara binlerce trend uygulama içinde hazır ve kullanıcıları beklemekte.


Kullanıcılar bu trendlere check-in yaparak hem paylaşmakta, hem sosyalleşmekte hem de beraberce gerçek trendleri belirlemekte. Feel-in’de Keyifli hissetmek, Drink-in’de Türk kahvesi içmek, Watch-inde Muhteşem Yüzyıl’ı dizisini ve O Ses Türkiye programını seyretmek şuanda trend.


Bu yeniliğe ilaveten arkadaşlık ve takip sistemi, microblogging, özel mesajlaşma servisi, resim paylaşma ve saklama, lokasyon ekleme gibi tüm özellikleri de içinde barındıran uygulama gizlilik ayarları konusunda da kullanıcılara güvenlik ve kolaylık sağlamakta.


Beta sürecinin bitimiyle 25 bin kullanıcıya ulaşan Trendin’in yaratıcılarından aldığımız bilgiye göre her geçen gün 500 ila 1000 yeni kullanıcı Trendin ailesine katılmakta. Kullanıcıların %66’sı 18 – 35, kalan %34’ü ise diğer yaş guruplarının toplamından oluşmakta. Aylık aktif kullanıcı oranı ise şimdiden %50’yi geçmiş durumda.
App Store’da yayına başladığı günden bugüne 3 yeni sürüm ile kullanıcılara yeni özellikler sunmuş olan Trendin çok kısa süre içerisinde yurt dışı operasyonlarına başlamak için gerekli geliştirmeler ve testler üzerinde çalışmakta. Buna ilaveten Android işletim sistemi kullanan mobil cihaz sahiplerini de çok bekletmeyeceklerinin müjdesini de şimdiden vermekteler.


Son bir not: IOS işletim sistemi kullanan mobil cihaz sahipleri Trendin uygulamasını App Store’dan ücretsiz olarak cihazlarına indirip kullanabilirler.


App Store'dan indirmek için tıklayın!


Haberin Devamı