Gazete Vatan Logo

Peş peşe kritik açıklamalar! Türkiye ve Rusya...

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin İdlib'teki silahsız bölge ile ilgili yükümlülüklerini birçok zorluğa rağmen tam olarak yerine getirdiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'nin İdlib hakkındaki Soçi Anlaşması'na uyduğunu vurguladı.

Peş peşe kritik açıklamalar! Türkiye ve Rusya...

Rusya, Türkiye'nin İdlib'teki yükümlülükleri hakkında açıklama yaptı.Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin İdlib'teki silahsız bölge ile ilgili yükümlülüklerini birçok zorluğa rağmen tam olarak yerine getirdiğini açıkladı.Peskov, açıklamasında Rusya'nın mutabakatı başarısızlığa uğratacak bir tehdit görmediğini ed belirtti.
PUTİN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ
Rusya lideri Valdimir Putin, Ankara ile Moskova arasında varılan İdlib mutabakatını hayata geçirme konusunda Türkiye’ye geçtiğimiz günlerde teşekkür etmişti. Putin konu ile ilgili “Türk partnerlerimiz sıkı çalışıyor. Her şey o kadar kolay değil” demişti.
Putin, 16 Eylül’de Soçi’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile düzenlenen zirvenin ardından varılan İdlib mutabakatı konusunda “Belki tüm ağır silahlar ve tüm teröristler bölgeyi terk etmedi ama Türk partnerlerimiz sıkı çalışıyor. Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmese de bunun için çalışıyorlar. Bunu görüyoruz. Her şey o kadar kolay değil, aksine oldukça zor... Anlaştığımız üzere, İdlib’deki 15-20 kilometrelik bölgenin oluşturulmasına devam ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.
BİR AÇIKLAMA DA TÜRKİYE'DEN
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile İstanbul Dolmabahçe'de bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin İdlib hakkındaki Soçi Anlaşması'na uyduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, "Bu sürece her zaman en çok katkı sağlayan en çok destek veren ülkelerin başında da İran gelmektedir. Zaten birlikte bu süreci yürütüyoruz. Astana ve Soçi süreci." dedi

Haberin Devamı