Gazete Vatan Logo

Türkiye’den 50 ülkeye inovasyon

Fujifilm, 6’ncı ‘Açık İnovasyon Merkezi’ni İstanbul’da açtı. Merkez, Kazakistan’dan Güney Afrika’ya kadar 50 ülkeye hizmet verecek

Türkiye’den 50 ülkeye inovasyon

Fujifilm, fotoğraftan medikale, grafik sistemlerden endüstriyel ürünlere kadar uzanan teknolojik altyapısını girişimcilere açmak amacıyla Japonya, ABD, Hollanda, İspanya ve İngiltere’den sonra 6’ncı ‘Açık İnovasyon Merkezi’ni İstanbul’da hayata geçirdi. Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan’ın da içinde bulunduğu 15 ülkenin yönetim merkezi olan Fujifilm Türkiye, şimdi de “İnovasyon üssü” oldu. Yıllık global cirosunun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayıran teknoloji şirketi Fujifilm’in İstanbul’da açtığı Açık İnovasyon Merkezi, Türkiye’nin yanı sıra Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelen fikirlerle farklı teknolojilerin geliştirilmesine ev sahipliği yapacak.

Girişimcilere açık

Merkezde, Fujifilm’in ana faaliyet alanlarından medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriyel ürünler, dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünlerinin dışında, global know-how’ı da tüm şirketlere ve girişimcilere açık olacak.

50 ülkeye hizmet verecek merkez için Fujifilm Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Jun Higuchi, “Potansiyeliyle parlayan bir yıldız olmasından dolayı İstanbul’u inovasyonun merkezi olarak konumlandırdık” dedi.

Haberin Devamı