Gazete Vatan Logo

Türkiye’deki ilk franchise restoranı Diyarbakır’a verdi

KFC, 5 yıl içinde Türkiye’de 400 KFC restorana ulaşmayı hedefliyor. Bütün restoranları kendisine ait olan KFC, Temmuz ayında ilk franchise’ı Diyarbakır’a verecek. Diyarbakır’daki franchise restoran Temmuz ortasında açılacak

Türkiye’deki ilk franchise restoranı Diyarbakır’a verdi

Dünyanın 105 ülkesinde, 15 binden fazla noktada hizmet veren KFC, Türkiye’de ciddi büyüme planları yapıyor. Bünyesinde KFC dışında Pizza Hut ve Taco Bell markalarını da bulunduran ve Türkiye’de kendi şirketini kurarak yeni hedefler belirleyen Yum!, 5 yıl içinde Türkiye’de 400 KFC restoranına ulaşmayı hedefliyor. Hali hazırda 97 restoranıyla tüketicilere ulaşan KFC, Temmuz ayında da ilk franchise’ını Diyarbakır’a verecek. Diyarbakır’daki franchise restoran Ninova Park Prestige’de hizmete girecek.

Kebabçılar çok sevdi!

Neredeyse her hafta 1 restoran açtıklarını söyleyen KFC Pazarlama Direktörü Zeliha Şener, “Türkiye’de ciddi bir potansiyel var ve Yum! bunu gördüğü için en iyi ekibi kurup Türkiye’de yatırıma başladı. Türkiye’de pazar yılda yüzde 2-3 büyürken hızlı yemek sektörü yüzde 20 büyüyor. Türkiye’de çok yabancı zincir var ama KFC alanında tek. Benzerleri var ama rakibi yok. Tüketicinin tercih ettiği markayız. Çünkü tavuklarımız günlük geliyor. Uzman şefler tarafından hazırlanıyor. Ürünlar kullanım süresi içinde tüketilmezse atılıyor. Biz Türkiye’nin en iyi hızlı restoranı olmak istiyoruz. En iyi hizmeti en hızlı vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu’da ciddi bir büyüme potansiyeli olduğuna değinen Adana ve Gaziantep’te büyük ilgi gördüklerini anlattı. Konya ve Kayseri’den çok talep aldıklarını kaydeden Şener, “Türkiye bizim için önemli bir pazar. KFC’nin küresel vizyonu doğrultusunda restoran ve istihdam yaratacak açılımımızı sürdürüyoruz. KFC’nin lezzetlerini ülkemizin her köşesindeki tavuk severlerin beğenisine sunmak istiyoruz. Artık franchise vererek talep gelen bölgelere de gireceğiz. İlk Franchise restoranımızı Temmuz ayında Diyarbakır’da açacağız” diye konuştu.

2013 yılında başlayan Türkiye’deki yeniden yapılanma süreçlerinin devam ettiğini belirten Şener, şöyle konuştu: “Her geçen yıl hedeflerimizi katlayarak büyütüyoruz. Yatırımlarımızı sadece restoran olarak değil, mutfak teknolojisi, istihdam alanında da artırıyoruz.KFC Türkiye bünyesinde 2 bine yakın kişi çalışıyor. En yeni mutfak teknolojisine sahip, hijyen ve en iyi gıda kalitesine sahip restoranlarımızda yeni menü çeşitliliğimizle, müşterilerimiz ile kurduğumuz sıcak ve samimi bağı kuvvetlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Türkler acılı kanat seviyor but ve burger de iyi satıyor

ZELİHA Şener, Türk tüketicilerin KFC’de en çok hot wings olarak bilinen acılı tavuk kanatlarını sevdiğini söyledi. Şener, “Zinger Burger de çok satılıyor. Hot shot çok seviliyor. But iyi satıyor. Lahana salatamız ve mısır da en çok satılan ürünlerimiz arasında. Adana’da, Gaziantep gibi şehirlerde kebap gibi lezzetler çok seviliyor ancak biz restoran açtığımızda tüketicinin büyük ilgisini gördük. Ürünlerimizin yöresel yemeklerin olduğu yerlerde bile büyük ilgi görmesi bize Anadolu’daki büyüme fırsatını gösteriyor.

- KFC’de yıllık tavuk tüketimi 4 bin 300 ton

- Bunun yarısı kanat ünlük tüketim 12 ton.

- Bir yılda satılan tavuk burger sayısı ise 1. 5 milyon adet.