Gazete Vatan Logo

Türkiye’deki 10 yılının büyüme rekorunu kırdı

2007’de Türkiye’de mağaza açan Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Elektronik perakende pazarı geçen yıl yüzde 11 büyüdü. Biz % 19 ile sektörün üzerinde büyüdük. Bu Türkiye’de yakaladığımız en yüksek büyüme oranı oldu” dedi

Türkiye’deki 10 yılının büyüme rekorunu kırdı

Türkiye pazarına 2007 yılında giren Media Markt, geçen yılı Türkiye’de bugüne kadarki en yüksek büyüme rakamına ulaşarak tamamladı. Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, pazarda yüzde 11 büyüme yaşanırken Media Markt’ın büyüme oranının yüzde 19’u bulduğunu söyledi.

Müşteri memnuniyeti sağladı

Türkiye’de elektronik perakende pazarının geçen yıl yüzde 11 büyüyerek 46 milyar TL’ye ulaştığını anlatan Gökyıldırım, “Media Markt Türkiye cirosunu yüzde 19 oranında artırarak sektörün üzerinde büyümeyi başardı. Bu oran ile tüm Media Markt ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduk. Bu başarının temelinde müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız oluşturdu” dedi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen çok kanallı elektronik perakendecisi olma vizyonları doğrultusunda 2017’de de büyüme trendini sürdüreceklerini kaydeden Gökyıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen elektronik perakendecisi olduk. 2017’de de büyüme trendimizi arttırarak sürdüreceğiz ve tüketicilerimiz için cazip yeni lokasyonlarda mağaza açmaya devam edeceğiz. Halihazırda 47 mağazamız var. 9 adet mağaza açma hedefimiz var. Her bir mağazamzıda 25-45 kişi çalışıyor.”

Haberin Devamı

Alışveriş öne çekildi

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının Nisan sonuna kadar yüzde 0’a çekilmesi ile ertelenen alışveriş talebinin öne çekildiğine de değinen aktaran Yenal Gökyıldırım, döviz kurundaki artıştan etkilendiklerini ancak, stoklu çalıştıkları için fiyat artışlarını anında tüketiciye yansıtmadıklarını söyledi.

E-ticarette sepet 863 TL

YENAL Gökdemir’in verdiği bilgiye göre mediamarkt.com.tr adresini 2016 yılında 75 milyon ziyaretçi gezdi. Her ziyaretçi sitede ortalama 2.42 dakika zaman geçirirken sepet başına ürünün 2.11, satışın 863 TL olduğunu söyledi. Gökyıldırım, “Mağazaların sepet büyüklüğü ortalama 330 TL seviyesinde. E-ticaretimizin yükselişini gururla takip ettik. Geçtiğimiz yıl, e-ticaret ciromuz toplam ciromuzun yüzde 9’unu oluşturdu. mediamarkt.com.tr’nin satış hacmi 2016’da önemli oranda büyüdü. 2017’de bu büyümenin de üzerine çıkacağız” dedi. Bu arada Media Markt, online alışveriş yapıp ürünü mağazadan teslim almak isteyenler için “pick-up” uygulamasını başlattı.

Haberin Devamı