Gazete Vatan Logo

Türkiye’de var olmaya devam

İTHİB, 18 uluslararası markanın temsilcilerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’yi anlattı. Lacoste’nin CEO’su Didier Lalance, “Endişelenmiştik fakat birlikteliğimiz devam edecek” dedi.

Türkiye’de var olmaya devam

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), işbirliği yaptığı küresel markalar için Paris’te düzenlediği gecede 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye’de istikrarın bozulmadığı ve her alanda işlerin yolunda olduğu mesajını verdi. Türk tekstil sektörü tanıtım gecesinde, Türkiye ekonomisinin dinamosu olan tekstil endüstrisine güvenen, işbirliği gerçekleştiren ve sektörün büyümesine katkı sağlayan global partnerlere plaket verildi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye, Lacosta, Diesel, Tommy Hilfiger ve Zara başta olmak üzere toplam 18 uluslararası hazır giyim markasının temsilcileri katıldı.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmasına rağmen Türkiye’nin istikrarının bozulmadığı mesajını verdi.

İşler devam ediyor

Gülle, “Hem ülkemizde yaşanan bu talihsiz olay, hem de neredeyse tüm çevre ülkelerimizde süregelen karışıklıklar ve savaşlara rağmen, Türk firmaları Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaya devam etti. Siparişlerinde hiçbir gecikme olmadan müşterilerine teslim etti. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan tekstil sektöründe işler devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Türk demokrasisine yapılan hain saldırı sonrası Türkiye’ye karşı dışarıda algı operasyonları yapılmaya çalışıldığının da altını çizen Gülle, “Buna bağlı olarak yurt dışında Türkiye’de işlerin durduğu, işletmelerin kapandığı, ekonominin sekteye uğradığı söylentileri yayılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan, Türkiye ile işbirliği yapan hiçbir ülke veya şirket zarar etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Türkiye halen bölgenin yükselen yıldızıdır ve yatırım için cazibesini korumaktadır ” diye konuştu.

25 yıl daha birlikteyiz

Uluslararası markaların CEO’ları da Türkiye’ye güven mesajı verdi. Lacoste CEO’su Didier Lalance, “15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra Türkiye’deki arkadaşlarım için endişelenmiştim fakat ülkenin dinamik yapısı sayesinde çalışmalarımız, satışlarımız devam ediyor. Türkiye ile 25 yıllık bir birlikteliğimiz var ve bir 25 yıl daha devam edecek” dedi. Premier Vision CEO’su Philippe Pasquet de “Fransa da zor günler geçirdi fakat hayat devam ediyor, önümüze bakmalıyız. Türkiye Premier Vision’un en önemli katılımcılarından ve birlikte iş yapmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hangi markalar katıldı?

Lacoste, BCBG, Baltika, CH, Diesel, FSM, Hobbs, Jaya, Lands’End, Miraoglio Fashion, Persent, Salsa, Talbots, Texpro, Tommy Hilfiger, Treiss, Zara