Gazete Vatan Logo

Türkiye’de ürettirip 30 ülkeye satacak

Doğrudan satış sektörünün Asyalı temsilcisi QNET, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’de 135 bin bağımsız temsilciye sahip olan şirket, yeni kişisel bakım ürünlerini Türkiye’de ürettirip 30 ülkeye ihraç etmeyi planlıyor.

Türkiye’de ürettirip  30 ülkeye satacak

Dünya çapında 150 ülkede 10 milyondan fazla temsilcisi ile faaliyet gösteren doğrudan satış firması QNET, Türkiye’deki yatırımlarını arttırma kararı aldı. 2010 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Gıda takviyeleri ve renkli kozmetik üretimini Türkiye’de ürettiren şirket, yeni kişisel bakım ürünlerini de listeye ekleyecek. “Yaşanacak bir hayat” konseptiyle insanların yaşamına dokunan QNET, tüketicilere sunduğu ürünlerinde çevreye ve yaşadığımız dünyaya saygısını ön planda tutuyor.

Stratejik önemi var

‘Couleurs by QNET’ isimli makyaj koleksiyonundaki ürünleri ile diğer tüm cilt ve kişisel bakım ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor, doğaya ve çevreye saygılı içerikler ve ürünler geliştiriyor. QNET’in 2018 yılında tüketicilere sunacağı şampuan, saç kremi ve duş jelinde ise paraben, SLS, ALS ve SLES gibi zararlı içerikler bulunmayacak.

QNET Orta Asya ve Rusya Bölge Müdürü Cem Geyik, “QNET olarak dünyada her yıl ortalama yüzde 14-18 büyüyoruz. Bu büyümede Türkiye stratejik bir öneme sahip. Türkiye’de bağımsız temsilci sayımızı her geçen yıl hızla arttırıyoruz. Sektör de büyük potansiyel barındırıyor. QNET, tüm bu olumlu gelişmeler çerçevesinde Türkiye’de üretim yatırımı kararını da genişletti. Kişisel bakım kategorisinde ürün portföyümüzü arttıracağız. Renkli kozmetik ve saç bakım ürünlerini Türkiye’de ürettirip; 30 ülkeye ihraç etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef % 30 büyüme

QNET’in 2017 yılı büyüme hedefini yüzde 30 olarak belirten Cem Geyik, şunları söyledi: “Türkiye’de doğrudan satış sektörünün cirosu 755 milyon dolara ulaştı. Sektör dünyada yüzde 2-5 büyüme gösterirken Türkiye yüzde 10’luk bir büyüme var. Özellikle genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmamız, Ortadoğu ülkelerinden göç almamız sektörün büyümesini olumlu etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle QNET Türkiye olarak 2018 yılında da yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Global ciro 182.5 milyar $
Dünya Doğrudan Satış Federasyonu’nun 1 Haziran 2016’da açıkladığı verilere göre, doğrudan satış sektörünün global cirosu 182.5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam Türkiye’de 755 milyon dolar civarında. Sektörün global cirosunun yüzde 46’sı Pasifik Asya, yüzde 33’ü Amerika, yüzde 20’si Avrupa, yüzde 1’ini Orta Doğu ve Afrika oluşturuyor. Dünya Doğrudan Satış Federasyonu verilerine göre; Avrupa’da kadın istihdam oranı yüzde 70, doğrudan satışta bu oran yüzde 80. Türkiye’de ise kadın istihdam oranı yüzde 30’a yakın iken doğrudan satışta bu rakam yüzde 80 olarak gösteriliyor.
Y kuşağı büyük ilgi gösteriyor
Doğrudan satış sektörüne en çok 18-35 yaş arasında bulunan Y kuşağının ilgi gösterdiğine değinen Cem Geyik, şöyle konuştu: “Sabah 9.00, akşam 18.00 aralığında çalışmak istemeyen Y kuşağı çalışma saatlerini kendisinin belirleyebildiği doğrudan satış sektörüne büyük ilgi gösteriyor. Esnek çalışma koşullarının sektörün gençler tarafından benimsenmesini sağlıyor.”

Haberin Devamı