Gazete Vatan Logo

Türkiye'de neler oluyor?

3 gündür ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen katliam gibi cinnet vakalarında 16 kişi öldü

Önceki gün, dün ve bugün yurdun değişik yerlerinde meydana gelen katliam gibi cinnet vakalarında 16 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Adana'da 15 yaşındaki bir genç kız, babasının işlediği vahşeti gördü.

ADANA'DA BİR OĞLUNU ÖLDÜRDÜ, BİR OĞLUNU YARALADI, İNTİHAR ETTİ.. 15 YAŞINDAKİ KIZI VAHŞETİ GÖRDÜ

Adana’da oto galerici 49 yaşındaki Celil B. evinde uyuyan çocukları 24 yaşındaki Cem’i öldürdü, fiziksel engelli 21 yaşındaki Cenk’i ağır yaraladıktan sonra intihar etti.

Olay, dün saat 06.00’da merkez meydana geldi. Eşi Nilgün B.’den bir süreden bu yana ayrı yaşayan olan Celil B. evde birlikte kaldığı çocuklarından fiziksel engelli Cenk’e uyuduğu odasında, diğer oğlu 24 yaşındaki Cem’e balkondaki yatağında ateş ettikten sonra tabancayı kendi başına dayayarak tetiği çekti. Evde bulunan 15 yaşındaki Çağla ise cinnet getiren babasının işlediği vahşeti, çaresizlik içinde izledi.

Komşularının polise haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin ambulanslarla Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı Celil B. ile oğlu Cem kurtarılamadı, fiziksel engelli Cenk B. ise Adana Numune ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Celil B.’un ayrı yaşadığı eşi Nilgün B. de olanları öğrenince koşarak eve geldi. Nilgün B. "Çocuklarıma da mı sıktı? Evlatlarım yaşıyor mu?" diyerek feryat etti. Cinnet sonucu evdeki 3 çocuğundan birini öldürüp diğerini yaraladıktan sonra intihar eden Celil B.’nin bir süreden bu yana ailevi sorunlar yaşadığı belirtildi.

ERZURUM'DA SEVDİĞİ KIZA KAVUŞAMAYINCA İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Erzurum’da sevdiği kıza kavuşamayan Haydar Yıldız, biri kadın 2 akrabasını av tüfeği ile öldürdükten sonra intihar etti.

İddiaya göre Haydar Yıldız, bir süre önce bir genç kıza gönlünü kaptırınca onu zorla kaçırdı. Yıldız’ı sevmediği için elinden kurtulan genç kız baba evine döndü. Genç kızı çok sevdiği için akrabaları olan Bişar Cavdar (43) ile yanındaki bir kadınla Haydar Yıldız, kaçırdığı kızı ailesinden istemek için evlerine gitti. Kızın evde olmadığını ittiğini öğrenen Yıldız, genç kızın evden kaçmasına yardımcı olduğunu düşündüğü akrabaları Bişar Cavdar ile yanındaki ismi henüz öğrenilemeyen kadını av tüfeği ile öldürdü. Akrabalarını öldüren Haydar Yıldız, daha sonra av tüfeğini göğsüne dayayarak intihar etti.

Olay yerinde inceleme yapan polis 4 boş kovan ile Haydar Yıldız’ın cebinde dolu fişek buldu. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken 3 kişinin cesedi otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

BEYOĞLU'NDA KIZ MESELESİ KAVGASI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Beyoğlu’nda kız meselesi yüzünden çıktığı ileri sürülen iki aile arasındaki silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı.

Olay, Dolapdere Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. İddiaya göre, 10 gün önce akraba olan iki aile arasında kız meselesi tartışma çıktı. Sokak ortasında karşılayan Çirik ve Diker aileleri yine aynı mesele yüzünden kavga etti. Kavganın büyümesi üzerine iki aile arasında silahlı çatışma çıktı.

Çatışmada, Barış Çirik, Yener Çirik, Savaş Çirik, Halit Diker ve Rüzgar Diker ise yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Alman Hastanesi ile Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Barış Çirik ve Yener Çirik hayatını kaybetti. Diğer yaralılar ise ameliyata alındı. Hastane önünde toplanan aile yakınları ölüm haberlerinin üzerine gözyaşı döktü. Olay yerinde geniş çaplı inceleme yapan polis, bir kez daha her iki aile arasında kavga çıkmaması için hastaneye çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

GAZİANTEP'TE 13 YAŞINDAKİ KIZ İŞKENCEDEN ÖLDÜ

Gaziantep’te doğduktan sonra annesi ve babası ayrılınca halası ve eniştesinin nüfusa kaydedilip büyütülen 13 yaşındaki Zekiye D. iddiaya göre yanında yaşadığı öz babası Şeref E. tarafından dövülüp kül tablasıyla başına vurularak işkence edildi. Kaçan babanın arkadaşları tarafından 'Boş arazide bulduk' denilerek hastaneye götürülen küçük kız ölürken, olayla ilgili ise 6 kişi gözaltına alındı.

Doğduktan sonra babası cezaevine girince, annesi tarafından terk edilen ve halası Adile ile eşi Bilal D. tarafından kendi nüfuslarına geçirilip büyütülen Zekiye D. cezaevinden çıktıktan sonra başka bir kadınla yaşamaya başlayan öz babası Şeref E.’nin evine gitti.

İddiaya göre bugün sabah saatlerinde Şeref E. belirlenemeyen bir nedenle kızı Zekiye D.'yi dövdükten sonra kül tablası ile başına vurdu. Öfkeli baba, kırılan kül tablasının cam parçalarıyla da küçük kızın vücudunu çizerek işkence yaptı. Şeref E. kızı fenalaşınca 4 arkadaşından yardım istedi. Hakan M., Ali B., Kerem Ş. ile Halil İbrahim G. tarafından "Boş bir arazide bu halde bulduk" denilerek otomobille özel bir hastaneye götürülen Zekiye D.'nin öldüğü anlaşıldı.

Olayın polise bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, kızı hastaneye getiren 4 kişi ile adları açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların ilk ifadelerinde Zekiye D.'yi Kızılhisar mevkiindeki Onkoloji Hastanesi yakınlarında boşluk bir arazide bulduklarını ve hastaneye getirdiklerini söyledikleri, ancak soruşturma derinleştirilince zanlıların genç kızı önce evlerinin kapısının önünde, sonra merdivenlerde ve en sonunda da evin içinde durumu ağır olarak bulduklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Bu arada Şeref E.'nin olayın ardından kayıplara karıştığı belirtildi. Polis, cinayet, fuhuş yaptırmak ve adam yaralamaktan bir çok sabıka kaydı bulunan geçtiğimiz yıl da Gaziantep’te bir kadının sokakta öldürülmesi olayında gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı öğrenilen Şeref E.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kız çocuğunun cesedi ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’ne götürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan 6 şüphelinin sorgusu ise sürüyor.

Haberin Devamı