Gazete Vatan Logo

Türkiye'de kadınlara orman yasak!

Bakan Eroğlu açıkladı...

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, “neden kadın orman muhafaza memuru almadıklarını” sordu. Bakan Eroğlu, “Tecrübeler neticesinde erkek adayları tercih ediyoruz” yanıtını verdi.

MİT’in son istihbarat elemanı alımında erkekleri tercih etmesinin ardından şimdi de “Orman personeli arasında kadın olmaz mı?” tartışması yaşanmaya başladı. MHP IspartaMilletvekili Nevzat Korkmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, orman muhafazamemuru alımında cinsiyet ayrımı yapıldığını belirterek neden böyle bir ayrıma ihtiyaç duyulduğunu sordu. Korkmaz, “Üniversitelerin ormancılık ve orman orünleri Bölümleri’ndenmezun olan kadınlar arasından orman muhafazamemuru alımı yapılamayacakmı?” dedi.

"GİTMEK İSTEMİYORLAR"

Önergeye Bakan Eroğlu’nun yanıtıysa şöyle oldu: “Orman Muhafaza Memurlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 6.maddesinde, ‘Kamu Personel Seçme Sınavı sonucu başarı puanına göre erkek adaylar arasından tercihleri doğrultusunda Orman GenelMüdürlüğü’ne açıktan atamak üzere tertip edilen adaylar atanır’ hükmü bulunuyor. Geçmişte yapılan uygulamalardan edinilen tecrübeler neticesinde orman muhafazamemurlarının atanmasında erkek adayları tercih ediyoruz.” Bakan Eroğlu,Meclis kulisinde neden kadın orman muhafazamemuru alınmadığı yönündeki soruya ise “Kadınların ormanmuhafazada görevlendirilmesi sıkıntı yaratıyor. Gitmek istemiyorlar; istifa noktasına gelenler oluyor. Ormanmuhafazamemuru olarak başlıyorlar; şartlar ağır geldiği için başka alana geçmek istiyorlar. Bu nedenle erkek tercih ediyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı