Gazete Vatan Logo

Türkiye'de her 3 çocuktan biri...

Türkiye'de her 3 çocuktan biri...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Devlet Hastanesi Diyetisyeni Şule Şule Perk Kuru, Türkiye'de her üç çocuktan birinin obez olduğunu bildirdi.

Manavgat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Şule Şule Perk Kuru, 22 Mayıs Obezite Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, obezitenin bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Bakanlığımızca yapılan araştırmalarda obezite sıklığı erkeklerde yüzde 20.5, kadınlarda yüzde 41.0, toplamda yüzde 30.3 olarak bulunmuştur. Çocuklarda ise her 3 çocuktan 1'inin obez, 1'inin obezite sınırında olduğu saptanmıştır" dedi.

SGK verilerine göre Türkiye'de 1.902.578 obezite tanısı almış hasta bulunduğunu kaydeden Kuru, "Obezite tanısı almış hastaların yüzde 33'ünün tip II diyabet hastası, yüzde 25'inin hipertansiyon hastası, yüzde 7'sinin de kalp damar hastası olduğu görülmüştür" diye konuştu. Yüksek kalorili gıdaların sık tüketilmesi, fast-food tüketiminin fazlalığı, hızlı yemek yeme alışkanlığı, öğünler arasında çok kısa yahut çok uzun sürelerin olması, gece yatmadan önce yemek yeme, hareketsiz yaşam tarzı gibi unsurların obeziteye neden olduğunu belirten Kuru, obezitenin önlenmesi ve tedavisinin, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi sağlayacak yemek alışkanlıklarının kazanılması ve fiziksel aktivitelerin sağlanması ile mümkün olabildiğini ifade etti.

Haberin Devamı