Gazete Vatan Logo

Türkiye'de demokrasi nöbeti devam ediyor

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer illerimizde demokrasi nöbetleri sürüyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda hız kesmeden devam eden demokrasi nöbetleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu

Türkiye'de demokrasi nöbeti devam ediyor

ERDOĞAN'DAN DEMOKRASİ NÖBETİ AÇIKLAMASI
"YAŞ bitti. Bununla birlikte 48 saat içinde tüm komuta kademesi devir teslim işlemini bitirecek. Bundan önce 30 Ağustos devir teslim günüydü. bugün Jandarma ile ilgili olanı da yaptık. Yarından itibaren görevime gideceğim diyen komutanlar var. Onlar da48 saat içinde görevlerine gelmiş olacak. Bu defa bu süre önemli. Ben bu akşam Sayın Başbakan ile görüşecektim. Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım. Taçlandıralım. Silahlı kuvvetlerimiz, komuta kadememiz, sanatçılarımız, siyasi partilerin lider kadrolarını da davet edelim. Böylece tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecini de başlatalım.
MİLLET EKONOMİYE DE EL KOYDU
Olayın olduğu gün yastık altından 2 buçuk milyar dolar çıktı. Onlar farklı beklenti içinde ama güçlenmeye devam ediyoruz. Aslında millet sadece darbenin karşısında durmadı. Millet ekonomiye de el koydu. 140 milyar dolar gibi yastık altı kaynağın da olduğu söylenenler arasında. Böyle bir kaynak varsa bu kaynağın değerlendirilmesi de çok önemli. Şimdi kamu fonu oluşturulacak. Bu fon içinde özelleştirmede olan kaynakları tutun da devletin içindeki kaynakların bu fona aktarılması için.

Haberin Devamı

İSTANBUL

Taksim

İstanbulluların Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İBB binası önü olmak üzere birçok meydanda "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine vatandaşlar meydanları doldurmaya devam ediyor. Darbe girişimine tepki gösteren binlerce İstanbullu akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binasının önü başta olmak üzere birçok ilçe meydanına akın etti.

Meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak, çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı taşıyan vatandaşlar meşaleler yakarak darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kasımpaşa

Rizeliler, Kasımpaşa'dan Taksim'e yürüyerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Beyoğlu Rizeliler Derneği'nin ev sahipliğinde ve Rize Dernekler Federasyonu'nun katkılarıyla, Kasımpaşa İskele Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "Asla Yalnız Yürümeyeceksin Büyük Usta", Başkomutanın Yanındayız Milli İrade İçin Yürüyoruz" pankartları ve Türk bayrakları taşıdı. Burada Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Sultangazi
Sultangazi'deki Baştabya Kışlası önünde kurulan demokrasi çadırına, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ile Halis Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları da gelerek kalabalığa destek verdi.
Kuran-ı Kerim okunan demokrasi nöbetinde, vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.
ANKARA
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki demokrasi nöbetini sürdürdü.
BURSA
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.
Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.
Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, alana kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını izledi. Vatandaşlar daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Haberin Devamı

KASTAMONU

Haberin Devamı

Kastamonu'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.
Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.
Meydanda kurulan dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slayt gösterisini izleyen vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.
Vatandaşların, yanlarında getirdikleri çocuklarını alanda uyuttuğu görüldü.
Nöbet tutan vatandaşlara, Kastamonu Belediyesi tarafından su ve çay ikram edildi.
HATAY
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Hatay'da protesto edildi.
Antakya DSİ Parkı'nda Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi, semazen gösterisi yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir TV programındaki konuşması, alandaki ekrandan vatandaşlara izletilirken, Antakya Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından çay, çorba ve su dağıtıldı.
Katılımcılar FETÖ terör örgütü aleyhinde slogan attı.
SİVAS
SİVAS’ta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti bugün de devam etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisinde bulunan FETÖ mensubu bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkan Sivas halkı demokrasi nöbetini 16’ıncı gününde de sürdürdü. Yaklaşık 10 bin kişi, Valilik binası önünde toplanırken, Kur’an’ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatı kaybedenler için dua edildi. Vatandaşlar FETÖ’ye tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise sevgi gösterilerinde bulundu. Kent meydanına çadır kuran vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.
ORDU
Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.
Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kurulan ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehter takımı da gösteri sundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.
Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarına değinen Yılmaz, şehit haberleri karşısında üzüntü duyduklarını dile getirdi.
Türk milletinin günlerdir meydanlarda gösterdiği mücadeleyle tarih yazdığını ifade eden Yılmaz, bu durumun her millete nasip olmayacağını söyledi.
Yılmaz, 15 Temmuz'da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden şehitlerle ilgili bir düzenleme yapıldığına işaret ederek, "Demokrasi için şehit olan kardeşlerimiz, Türkiye'de şehit olan polis ve askerlerimizle aynı haklara sahip olacak." dedi.
Türkiye'ye yapılmak istenen kalleş saldırının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece kimse bizi mağlup edemeyecek. Allah, bu ülkede birliğimizi daim etsin." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alandaki bekleyişi devam ediyor.
Öte yandan, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası demokrasi nöbetine destek vererek Altınordu ilçesinde yürüyüş düzenledi.
SAMSUN
Samsun'un Havza ilçesinde çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için 100 traktörle demokrasi konvoyu oluşturdu.
Havza ilçesinde, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ellerinde bayraklarla Kevser Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atıp, tekbir getirdi. Kur'an-ı Kerim okunan demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi.
Havza Muhtarlar Derneği tarafından darbe girişimine tepki amacıyla traktörlerle demokrasi konvoyu düzenlendi. Türk bayrakları asılan traktörlerle Havza Belediyesi önünde toplanan çiftçiler, ilçe merkezinde tur attı. Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de traktörlere binerek konvoya katıldı. Bazı vatandaşlar da özel araçlarıyla konvoya eşlik etti.
GİRESUN
Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları da kurdukları çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyor.
AK Parti Giresun İl Başkanlığının desteğiyle sosyolog Ebubekir Çavuşoğlu tarafından derlenen 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı meydandaki sergi de ilgi görüyor.
ÇANAKKALE
Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.
Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav, ayran, lokma ve su ikram edildi.
Alanda Türk Kızılayı tarafından kurulan stantta kan bağışı alındı.
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, İskele Meydanı'na getirdiği bir kamyon şeftaliyi vatandaşlara dağıttı.
Demokrasi nöbetine katılan 84 yaşındaki Sadettin Sürücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinden bu yana alanlara geldiğini söyledi.
Darbe girişiminin çok sayıda kişinin canını yaktığını ifade eden Sürücü, eşiyle birlikte alanlarda olmaya devam edeceğini dile getirdi.
Şaziye Sürücü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Evlerinize dönebilirsiniz" diyene kadar her akşam nöbete geleceğini belirtti.
Mine Söylemez de eşi ve çocuklarıyla nöbete katıldığını anlatarak, herkesi demokrasiye ve vatana sahip çıkmaya çağırdı.
Lapseki ilçesinden gelen Nazmiye Demir, 15 Temmuz'un Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.
Darbe girişiminin "büyük Türkiye" olma yolunda ilerlemeyi engelleyemediğine dikkati çeken Demir, Türk milletinin desteğinin önemini vurguladı.
MERSİN
Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alana kurulan ekrandan, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dinledi.
Alandaki vatandaşlara, çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Öte yandan, bazı vatandaşlar, araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.
KÜTAHYA
Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na gitti.
Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yaptığı konuşmada, ruhu, bedeni ve aklını satmış, memleketin tertemiz çocuklarını kendi ikballeri uğruna kandırmış ve satılmış ruhların, demokrasi, milli kurumlar ve en önemlisi de ülkenin imajına büyük darbe vurduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve milletin demokrasiye bağlılık iradesiyle darbe girişiminin püskürtüldüğünü anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bunların düştükleri durumu hep beraber izliyoruz. Bunlarda hiç haysiyet, şeref, vakar yok. Bunların elebaşları Amerika'ya ve Avrupa'ya 'Ne olur beni teslim etmeyin, ben sizdenim' derken, yerli uşakları ve iş birlikçilerinin bazıları Yunanistan'a kaçıyor. Bazıları namusu olan silahlarını bırakıp, menfezlere sığınıyor. Azıcık onur kırıntısı olanların birkaçı da 'Eşime söyleyin beni boşasın, çocuklarım soyadlarını değiştirsin' diyebiliyor."
Tavşanlı ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da sloganlarla FETÖ'yü protesto etti.
Simav ilçesinde ise şehitler için toplu olarak dua edildi.
Hisarcık ilçesinde de darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle topluca şükür kurbanları kesildi.
BİLECİK
Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, şarkı ve şiirlere eşlik etti.
Hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.
KONYA
Konya'daki Mevlana Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.
Alana konvoy halinde traktörleriyle gelen çiftçiler, renkli görüntüler oluşturdu.
AKSARAY
Aksaray'da ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla kent meydanını dolduran vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.
Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Vatandaşlar, burada, televizyon kanalında canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, programda yaptığı konuşmada, milletin, meydanları doldurarak darbe girişiminde bulunanlara en güzel cevabı verdiğini söyledi.
Bugün de meydanlara çıktıklarını dile getiren Yazgı, "Rabb'im hiçbir zaman birliğimizi bozmasın. Hiç kimse bu milletin anında sokağa inip, devletine sahip çıkacağını hesaplayamadı. Bizler bu birlikteliği sağladığımız sürece hiç kimse bizi yenemeyecek." dedi.
SAKARYA
Sakarya ve Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Sakarya'da, ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbeciler ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.
ZONGULDAK
Zonguldak'ta da FETÖ darbe girişimine tepki, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.
Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara içerek ve nohutlu pilav ikram edildi.
Bu arada vatandaşlar, özel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını da takip etti.
Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükumete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.
Anıt önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua edildi.
KIRKLARELİ
Kırklareli'nde vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Vilayet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de meydana geldi.
Protokol üyeleri ile vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında katıldığı programı izledi.
OSMANİYE
Osmaniye'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Vatandaşlar, meydana kurulun ekrandan, televizyon kanalında canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.
KAYSERİ
Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve FETÖ aleyhinde slogan atan vatandaşlar, darbecilere idam cezası istedi.
Bazı sürücüler, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp tur atarak demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek verdi.
NİĞDE
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyespor Futbol takımı oyuncuları ve vatandaşlar, mehteran takımı eşliğinde Bankalar Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.
NEVŞEHİR
Nevşehir’de vatandaşlar, Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi.
KIRIKKALE
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.
Öte yandan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bahşılı ilçesinde demokrasi nöbetindeki vatandaşları ziyaret etti.
YOZGAT
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ATV-A Haber ortak yayınındaki röportajını meydana kurulan dev ekranda izledi.
KIRŞEHİR
Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına eşlik etti.
Kırşehir İmam Hatip Mezunları Derneğinin 15 Temmuz'daki FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için okuttuğu hatmin duası yapıldı.
Kırşehir Özel İdaresi, meydandaki vatandaşlara simit ve ayran dağıttı.
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti devam ediyor.
Anıtpark önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile FETÖ karşıtı slogan attı.
Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını ekranlardan izledi.
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve STK temsilcileri demokrasi nöbetine destek verdi.