Gazete Vatan Logo

Türkiye'de bir ilk olacak

Atatürk'ün ölüm yıldönümünde İzmir'de muhteşem bir gösteri düzenleniyor

Türkiye'de bir ilk olacak

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74’üncü yıldönümünde, İzmir’de farklı bir etkinlikle anılacak. 2 bin 400 kişi bir araya gelerek Atatürk portresi oluşturacak. Etkinlik Konak Belediyesi tarafından, 10 Kasım günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.



2 bin 400 kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulacak portre, 200 metre yükseklikten fotoğraf makinesi ve video kameralarla görüntülenecek. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, yaklaşık 1.5 yıldır, çekeceği bu tek kare fotoğrafı kurguladığını belirtirken, fotoğrafla ilgili onlarca simülasyon gerçekleştiğini söyledi. Üç fotoğraf sanatçısı, Cumhur Aygün’e bu karenin çekimi sırasında destek olacak. Ayrıca yaklaşık 20 kamera ile organizasyon kayıt altına alınarak, belgesel niteleğinde bir film hazırlanacak.
KENDİLERİNİ İZLEYEBİLECEKLER

GigaPan tekniğiyle yüzlerce yüksek çözünürlükteki fotoğraf birleştirilerek tek bir fotoğraf elde edilebiliyor. Bu teknoloji ile Türkiye’de ilk kez binlerce insanın yüksek çözünürlükteki fotoğrafı tek bir kare içerisinde yer almış olacak. Tekniğin uygulamasını canlı olarak organize edecek olan Euro/DMC şirketinin sahibi Murat Canbaz, kısa bir süre önce Londra Olimpiyatları’nda başarı ile uygulanan bu teknolojinin Türkiye’de ilk kez deneneceğini ve daha da önemlisi fotoğraf çekildikten saniyeler sonra, fotoğrafta yer alan kişilerin www.izindeyiz.net internet sitesi üzerinden kendilerini etiketleyebileceklerini belirtti.

2 BİN 400 KİŞİDEN BİRİ OLMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, uygulamanın insanlara duygu seli yaşatacağını belirterek, "10 Kasım, bu ülkede yaşayan insanların bu günde saat 9’u 5 geçe aynı heyacanla, aynı ülküde buluşmasıdır. Bir barış sevdalısına, bir dünya liderine bitmek tükenmek bilmez saygısıdır. Dedik ki, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve bittiği kent İzmir, adına yaraşır bir özleme imza atsın. Bu 10 Kasım’da saat 12.00’de aynı özlemi yaşayan, aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2 bin 400 kişiye ihtiyacımız var. 2 bin 400 kişiden biri olmak isteyenleri bekliyoruz" dedi.

YOL KENARINDA ATILMIŞ ATATÜRK BÜSTÜ TEPKİ ÇEKTİ

E-5 Karayolu’nun Avcılar Ambarlı Kavşağı mevkiinde yol kenarına atılmış bir Atatürk büstü bulundu. CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Çelebi tarafından bulunan Atatürk büstü, emniyet yetkilileri tarafından bulunduğu yerden alınırken CHP’li Çelebi, olaya sert tepki gösterdi.

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Çelebi, dün E-5 Karayolu’nun Ambarlı Kavşağı mevkiinde yol kenarına atılmış bir Atatürk büstü buldu. Yüz kısmında kısmi tahribat bulunan büst, Çelebi’nin ihbarı üzerine olay yerine gelen Avcılar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Ünlütürk tarafından teslim alındı. Emniyet yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatırken, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Çelebi ve CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram olaya tepki gösterdi.

Bir arkadaşının verdiği bilgi üzerine büstün atıldığı yere gittiğini belirten İsmail Çelebi, bunun Atatürk büstlerini bir saldırı olduğunu söyledi. CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar da "Atatürk’le kimin ne problemi olabilir?" diye konuştu.

Haberin Devamı