Gazete Vatan Logo

Türkiye’de 500 bin aracı takibe alacak

Türkiye’de 500 bin aracı takibe alacak

170 bin araca takip hizmeti sunan Mobiliz, 5 yıl içinde bu sayıyı 500 bin araca çıkarmak istiyor. Bir diğer hedef de gelişmekte olan pazarlarda en önemli oyunculardan biri olmak.

Mobiliz A.Ş., 2004 yılında mobil veri sistemleri sektörüne çözüm üretmek amacıyla kuruldu. “Deloitte Teknoloji Fast50 2009 Programı”nda, 2004-2008 yılları arasında cirosunda kaydettiği yüzde 7 bin 225 büyüme ile Türkiye 4’üncüsü olan Mobiliz, 2010 ve 2011 yıllarında da yeniden ödüle layık görülerek üst üste 3 yıl listeye girme başarısını gösterdi.

Yeni nesil araç takip sistemleriyle öne çıkan Mobiliz, 10 bini aşkın müşteriye ve 170 bin araca hizmet sunuyor. Türk Telekom’dan Merkez Bankası’na, Milangaz’dan Coca-Cola’ya, Erikli’den Ford’a, Özsüt’ten Turkas’a Türkiye’nin önde gelen şirketleri Mobiliz’in hizmet verdiği müşteriler arasında... Kendi sektöründe dünya şirketleri arasına girmeyi başaran Mobiliz, uluslararası yatırım fonu Mediterra ile stratejik ortaklık yaptı ve ve dünya çapında oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı.

FiloTürk’ü yarattı

Mobiliz, geçen yıl Mısır’ın araç takip konusundaki tek yetkili kuruluşu olan ETIT ile 5 yıllık bir işbirliğine imza atarak. Türkiye’nin en büyük araç takip sistemi ihracatını da gerçekleştirdi ve Ortadoğu bölgesinin en büyük araç takip projesini hayata geçirmiş oldu. Şirketin önümüzdeki 5 yıl içinde hedefi Türkiye’de 500 bin aracı takibe almak ve gelişmekte olan pazarlarda yeni iş ortaklıklarıyla sektörün en önemli oyuncularından biri haline gelmek.

Mobiliz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydoğan, “2004 yılında 2 kişi ile kurduğumuz Mobiliz, 2014 itibarıyla 100 kişilik uzman kadrosu ile 10 bini aşkın müşteri portföyüne ve 170 binin üzerinde araca hizmet veriyor” dedi.

2010 yılında Türkiye’nin ilk mobil takip operatörü FiloTürk markasını oluşturarak, FiloTürk Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi markası ile satış ve satış sonrası hizmet sunmaya başladıklarını kaydeden Aydoğan, “Bilişim teknolojisindeki en son yenilikleri takip ederek, işletmelerin operasyonel verimliliğini ve rekabet güçlerini artırma yönünde geliştirdiğimiz teknolojiler ve yarattığımız ilklerle, kısa sürede sektör lideri konumuna yükseldik” diye konuştu.

Hedef küresel marka olmak



Hedeflerini kısa vadede bölgesel, orta vadede küresel marka olmak şeklinde özetleyen Levent Aydoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’de 18 milyona yakın araç bulunuyor. Bunun yaklaşık 8 milyonunu ticari araçlar oluşturuyor. Araç takip sektöründe önümüzdeki 5 yıl içinde önemli bir atılım gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Biz de bu süreçte gelişmekte olan pazarlarda yeni iş ortaklıkları oluşturmayı, sektörün kısa vadede bölgedeki, orta vadede dünyadaki en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz. 2004’te ilk yıl ciromuz 100 bin liraydı. Bu yıl 40 milyon lira ciroya ulaşacağız” dedi.

Zırhlı araca da okul servisine de hizmet veriyor

BANKALARIN zırhlı araçlarından soğuk gıda zincirlerine, ambulanslardan okul servislerine birçok sektörü hizmet verdiklerini anlatan Levent Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni nesil araç takip sistemlerimizle filosu olan tüm şirketlere ciddi bir gider kalemi oluşturan yakıt giderlerini düşürmeye, performanslarını ve verimlerini artırmaya yönelik çözümler sunuyoruz. Sistemlerimiz, çocuğunuzu taşıyan okul servisinin hızının kontrol edilmesinden acil durumlarda hastanıza en kısa sürede müdahale edebilmeye kadar toplumun hemen her kesimini ilgilendiren alanlarda kritik faydalar sağlıyor.”

8 bin hektar orman kurtarılabilir

LEVENT Aydoğan’ın verdiği bilgiye göre, araç takip sistemleri karbon salınımını azaltma konusunda önemli katkılar sağlıyor. FiloTürk hizmet verdiği araçlarda günde ortalama 35 dakika olan rölanti süresini 12 dakika indirerek, sağlanan yakıt tasarrufu ve karbon salınımındaki azalma ile her yıl 170 bin ağaçlık bir ormanı çevreye kazandırıyor. Türkiye’de yalnızca araç takip sistemleri sayesinde sağlanan yakıt tasarrufuyla 8 bin hektar ormanlık alanı kurtarmak mümkün.

Haberin Devamı