Gazete Vatan Logo

Türkiye bu hikayeleri aşar

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Geçmişe dayalı kurgular üzerinde hikayeler üretiliyor. Türkiye hızlı şekilde bunu aşar” dedi

Türkiye bu hikayeleri aşar

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin batı dünyasında sıkıntı yaşayacağına dair ihtimaller üzerinden döviz piyasasında yaşanan oynaklığın ekonomideki olumlu momentumu bir miktar olumsuz etkileme ihtimali var. Bunu çok hızlı ölçüde aşarsak ki aşacağımıza inanıyorum, inanıyoruz ki bu iddiaların temeli yoktur” açıklamasını yaptı.

Şimşek, Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde ekonomideki ve döviz kurundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek, Türkiye’nin küresel nüfus, küresel ihracat, uluslararası doğrudan yatırımlar ve küresel milli gelirden yüzde 1 ila yüzde 1.7 arasında pay aldığını belirterek, satın alma gücü paritesiyle bu yıl IMF’ye göre 2.1 trilyon dolarla dünyanın en büyük 13’üncü ekonomisi olacaklarını söyledi.

Şimşek, Türkiye’de çok güçlü bir ivme olduğunu, FETÖ’nün darbe girişiminden sonra ortaya koydukları doğru politikalarla hızlı bir toparlanma yaşandığını vurguladı. Şimşek, “Geçmişe dayalı kurgular üzerinde hikayeler üretiliyor, Türkiye hızlı bir şekilde bunu aşar. Biz Türkiye’nin büyüme potansiyelinin yüksek olduğuna, devam edeceğine inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Mehmet Şimşek, Türkiye’nin enflasyonla 2000’li yılların başında çok güçlü şekilde mücadele ederek enflasyonu tek hanelere düşürdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yaşadığımız şokların etkisiyle, özellikle kur şoku nedeniyle, son birkaç aydır petrol fiyatlarının artması, gıda fiyatları üzerinden enflasyon çift haneye çıkmış durumda. Buradan piyasaya çok net bir mesaj vermek istiyorum; biz bu sorunu önemsiyoruz, kayıtsız değiliz. Merkez Banka’mız bu duruma kayıtsız kalmadı, kalmayacaktır. Mutlaka gerekeni yapacağız.”