Gazete Vatan Logo

Türkiye bir babanın dramını seyrediyor

“Babam beni zorla kaçırdı” deyince, Adnan Hoca’nın avukatlarıyla İstanbul’a döndü. Baba öfkeli: Kızımızı yitirmek üzereyiz

Kızı Ceylan’ı Adnan Hoca’nın elinden kurtaramadı

Adnan Hoca cemaatine 2 yıl önce giren Ceylan Özgül, 4 yıl önce Adnan Hoca’nın müridi olan sevgilisi nedeniyle cemaate üye oldu. 6 ay önce ise müridlikten bacılığa terfi eden Ceylan, Adnan Hoca ile Kandilli’de yaşamaya başladı. Bacılar yalnızca Adnan Hoca ve yönetimdeki kişilerle ilişki kuruyorlar, diğer müridlerin bacılarla seks yapması yasak. Bacılıktan sonra yükselenler imam oluyorlar. İmamlar seksten uzak kişiler oluyor ve evleri idare ediyorlar. Cemaate üye olduğundan beri ailesiyle ilişkisini kesmesi üzerine Baba Feridun Özgül daha fazla dayanamayarak 2 gün önce Bakırköy’deki evlerine annesini ziyarete giden Ceylan Özgül’ü yaka paça kaçırdı. Adnan Hoca’nın müridleri ise babayı “Ceylan’ı öldürecek” diye polise şikayet edince geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Polisi arayıp “İmdat kurtarın, beni şu evde tutuyorlar” şeklinde sahte ihbar yağdıran müridler Ceylan’nın bulunabileceği adreslere baskın düzenletti.

Baba beni öldürürler

Bu sırada kızıyla birlikte Ayvalık’taki yazlığına giden Baba Feridun Özgül, yakın çevresini arayarak “Kızım çok mutlu. Alış verişe bile çıktık, dondurma yedik” dedi. Ancak baba kızın mutluluğu kısa sürdü. Ceylan Özgül’ün İstanbul’dan babası Feridun Özgül tarafından otomobille Ayvalık’ın Altınova Beldesi’ne kaçırıldığı ihbarını alan jandarma, önceki akşam Ayazkent Sitesi No: 50’deki eve baskın yaptı. Evde bulunan Ceylan Özgül, babası , eniştesi Ubeyt Avcı, arkadaşları Kübra Yelkenci karakola götürüldü. Ceylan, burada babasının kendisini zorla kaçırıp alıkoyduğunu öne sürdü. Ancak karakolda çıkışta babasına “Böyle ifade vermek zorundaydım. Çünkü Adnan Hoca hakkında çok şey biliyorum. Geri dönmezsem beni yaşatmazlar” dedi.

Avukat özel uçakla geldi

Gece geç saatlerde ise aralarında Adnan Hoca’nın avukatı Fatih Doğan’ın da bulunduğu 3 avukat özel uçakla Edremit Körfez Havaalanı’na geldi ve Ayvalık’a geçip Ceylan Özgül’ün ifade vermesine nezaret etti. Genç kız, sağlık kontrolü için Sağlık Ocağı’na gönderildi. Ceylan Özgül, sağlık durumunun iyi olmadığını ifadesini daha sonra vereceğini söyleyerek, İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. Jandarmadaki sorgularının ardından, Feridun Özgül, kızını zorla kaçırıp alıkoymak, olay sırasında yanlarında olan kızının arkadaşı Tülin Marangozoğlu’nu tehdit etmek, Ubeyt Avcı, daha önce Adnan Hoca cemaatinden ayrıldığı ileri sürülen Kübra Yelkenci ve Ender Yelkenci kardeşler ise ‘yardım ve yataklık’ suçlarından adliyeye sevk edildi .

‘Beni bırakma’

İstanbul’daki bir holdingte genel koordinatörlük yapan elektrik ve elektronik mühendisi Feridun Özgül, adliyeye çıkarılmadan önce yaptığı açıklamada kızını zorla kaçırmadığını söyledi: “Kızım bu cemaate katılalı 3 yıl oldu. 11 aydan bu yana kendisini hiç görmedim. Annesi hasta olmasına rağmen 8- 10 ayda bir eve geliyordu. Gelirken de cüsseli, irikıyım en az 3 koruma yanında olurdu. Bu korumalar ben ve annesiyle Ceylan’ın özel görüşmesine izin vermezdi. Kendisiyle dün görüştük. Evimize geldi. Yanında kız arkadaşı vardı. Özel görüşmek istedim. Arkadaşı Tülin karşı çıktı. Karşı komşumuz Serkan’dan yardım istedim. Serkan’la birlikte Tülin’i dışarıya çıkardık. Baba-kız gibi konuştuk. İstanbul’da gezdik, yanımıza arkadaşları Yelkenci kardeşleri de aldık. Sohbet ettik. Akşam üzeri ailemizden söz ettim. Hızlı feribota geldiğimizi fark ettik. Çok duygulandım. Kızım da çok duyguluydu. ‘Beni bırakma baba’ diyordu. Hızlı feribota girdik. Planlanmış bir şey değildi. Bandırma’dan Ayvalık’a geldik, çay içtik. Ceylan, polis aracını görünce beni ‘Arkadaşlarımız kayıp olduğumu bildirmişlerdir’ diye uyardı.”

Peşini bırakmıyorlar

“Artık bizi üzmeyeceğine söz verdi. Her şey yolundaydı. Bende güven uyandırdı. Bir-iki kez çikolata almak için bakkala gitti. Hiçbir sorun yoktu. İkinci çıkışında arkadaşlarına telefon etmiş. Kaçırıldığını ileri sürmüş. Yerimizi de söylemiş. Ancak bize hiç belli etmedi. Tam yemeğe oturacağımız sırada jandarma geldi. Kızım Adnan Oktar’ın Bilim Araştırma Vakfı’nda üst düzey yöneticiydi. İyi bir pozisyonu vardı. Peşini bırakacaklarını sanmıyorum. 27 yaşında bir kız, nereden parayı bulmuş, özel uçak tutup İstanbul’dan avukatlar getirtiyor, Jaguarlı korumalarla dolaşıyor. Biz kızımızı yitirmek üzereyiz. Ama buna izin vermeyeceğim. Anneler, babalar çocuklarını Adnan Hoca’nın cemaatinden uzak tutsun.”

Kübra da ifade verdi

Feridun Özgül, kızının psikolojik durumunun iyi olmadığını gözlediğini, vasisi tayin edilmek istemiyle girişimde bulunacağını da söyledi. Feridun Özgül, bacanağı Ubeyt Avcı, Kübra Yelkenci ve Ender Yelkenci, akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı