Gazete Vatan Logo

Türkiye belirleyen olmalı

Koç Topluluğu’nun Anadolu Buluşmaları toplantısında konuşan Mustafa Koç çarpıcı mesajlar verdi

Koç Topluluğu’nun Anadolu Buluşmaları toplantısında konuşan Mustafa Koç, “Önümüzde Türkiye ve dünya açısından önemli dönüm noktalarını barındıran zorlu bir süreç var. Küresel satrancın hamlelerini iyi okumalı, geleceği izleyen değil belirleyen bir aktör olmak üzere kendimizi konumlandırmalıyız” dedi.

Koç Topluluğu tarafından düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın 19’uncusu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Koç Holding grup başkanlarının katılımıyla Bolu’da gerçekleştirildi. Koç Topluluğu’nun 500’ü aşkın bayisini bir araya getiren Anadolu Buluşmaları’nın açılışında konuşan Mustafa Koç, küresel dünya konjonktürünü değerlendirdi. Koç, ”Önümüzde Türkiye ve dünya açısından önemli dönüm noktalarını barındıran zorlu bir süreç var. Bu noktada, Türkiye olarak dengeli bir yaklaşım benimsemeli, küresel satrancın hamlelerini iyi okumalıyız. Geleceği izleyen değil belirleyen bir aktör olmak üzere kendimizi konumlandırmalıyız” dedi.

Anadolu Buluşmaları’nda Koç Topluluğu bayileri ile doğrudan görüşme olanağı bulmanın ve Anadolu’nun nabzını tutma fırsatını yakalamanın kendileri için gerçekten çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Koç, “Topluluğumuzun kurucusu merhum Vehbi Koç’un ileri görüşlülükle oluşturduğu bayi teşkilatı bugün tüketici nezdindeki temsilcimiz, gözümüz ve kulağımızdır. Yaygın bayi ağımız en önemli rekabet gücümüzdür. Sizlerden aldığımız güç ve ilham veren görüşleriniz ile geleceğe dönük stratejilerimizi şekillendiriyoruz” diye konuştu.

Mustafa Koç, 2003 yılından bu yana Koç Topluluğu bayileri ile bir araya geldiklerini hatırlatırken, “Anadolu Buluşmaları vesilesi ile ülke ve dünya gündemi ile Koç Topluluğu’nun bugününe ve geleceğine ilişkin paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu toplantılara özel bir önem veriyorum” dedi. Koç Topluluğu bayilerini topluluğun temel taşlarından biri olarak nitelendirdiğini vurgulayan Koç, “Büyük bir aile olduğumuza yürekten inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Mustafa Koç, Koç Topluluğu’nun 85 yıllık geçmişinde ticari alanda elde ettiği başarıları, toplumsal ve sosyal konulardaki çalışmaları ile desteklediğini belirtirken, Koç Topluluğu bayilerinin sosyal sorumluluk projelerine güç kattığına dikkat çekti. Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesinin 6’ıncı yılını geride bıraktığına da değinen Koç, “350 gönüllümüzün ve 20 şirketimizin kurumsal desteği ile yürütülen projemizde, 81 ilde 262 okulda, 8 bin meslek lisesi öğrencisine eğitim bursu veriyoruz, staj olanağı sağlıyoruz ve kariyer gelişimlerine destek oluyoruz. Siz değerli bayilerimizin özellikle staj konusundaki desteğiniz bu modele güç katmaktadır. Lütfen staj ve istihdam konusunda, kalifiye personel olarak MLMM bursiyerlerimize öncelik veriniz” dedi.

En çok istihdamı sağlayan grubuz

2011 yılında Koç Topluluğu’nun ekonomik performansına da değinen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Gücünü Türkiye ekonomisinden alan Koç Topluluğu 2011 yılında ülkemizin büyüme performansına paralel olarak başarılı sonuçlar elde etmiştir. Uzun vadeli bakışla, sürdürülebilir büyüme ve rekabet için yatırımlara hızla devam ediyoruz. Yatırımlarla birlikte istihdamda da büyüyoruz. Tüm şirketlerimizdeki çalışan sayımız 81 bine ulaştı ve Koç Topluluğu Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan grubu unvanını koruyor.”

‘Başarılarımızı perçinleyeceğiz’

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Topluluğu’nun 2011 yılında önemli başarılara imza attığını belirterek, ”2012’de bu başarılarımızı perçinleyeceğiz. Topluluk olarak dış pazarlarımızı çeşitlendirirken, yurt içinde pazar paylarımızı geliştirecek ve rekabet gücümüzü artıracak, fark yaratacak yatırımları planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi. Başarılarının arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonunun yattığını kaydeden Durak, “Bu büyüklüğün ve dinamizmin bugün hep birlikte topluluğumuzun geleceğini değerlendirirken bize ufuk açacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı