Gazete Vatan Logo

Türkiye babayiğit ararken uzay aracı yapıp 16’ncı zengin oldu

ABD’de uzay ve savunma şirketi sahiplerinden Türk iş kadını Eren Özmen, Forbes dergisinin ABD’deki ‘Servetini Kendi Yapan En Zengin 50 Kadın Listesi’nde 16’ncı sırada yer aldı.

Türkiye babayiğit ararken uzay aracı yapıp 16’ncı zengin oldu

Forbes dergisi, eşi Fatih Özmen ile Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin sahibi olan iş kadını Özmen’e bu yıl da servetini miras yoluyla değil, sıfırdan iş hayatına başlayıp kendi çabalarıyla milyarder olan en zengin kadın girişimciler listesinde yer verdi.

Serveti 1.1 milyar dolar

Özmen, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzaya insan ve kargo taşıyacak uzay aracı yapma yetkisi verdiği üç şirketten biri SNC’den kaynaklanan 1,1 milyar dolarlık servetiyle Forbes’in ABD’de “Servetini Kendi Yapan En Zengin 50 Kadın Listesi”nde 16’ncı sırada gösterildi. Özmen, önceki yıllarda Forbes’ın listesinde daha alt sıralardaydı. Eren Özmen’in eşiyle sahibi olduğu SNC, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile çalışma başarısı dışında dünyanın en yenilikçi 10 şirketi arasında yer alıyor. Nevada’da 1963’te kurulan SNC’yi 1994’te 20 elemanıyla satın alan Özmen çifti bugün firmayı ABD içinde 18 eyalette, 34 farklı yerde ve Türkiye, İngiltere ve Almanya’da faaliyet gösteren 3 bin çalışanlı ‘çok uluslu dönüştürdü.

Haberin Devamı