Gazete Vatan Logo

Türkiye ayakta!

Önce Eylül’ün, ardından minik Leyla’nın cansız bedeninin bulunması Türkiye’yi ayaklandırdı. Yurt genelinde eylemler düzenleyen vatandaşlar, “İdam getirilsin” çağrısı yaptı

Türkiye ayakta!

Önce Ankara Polatlı’dan gelen Eylül’ün (8) ölüm haberi, ardından Ağrı’da kaybolan minik Leyla’nın (4) cansız bedeninin bulunması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Çocuk istismarı ve ölümlerini protesto etmek için yurt genelinde eylemler düzenleyen vatandaşlar, “idam getirilsin” sloganları attı. “Çocuklarımızdan ellerinizi çekin” çağrısının yapıldığı gösterilerde, devletin önlemleri artırması istendi. İşte yurt genelindeki eylemler…

KARABÜK: Bir araya gelen kadınlar çocuk tabutlarını omuzlarında taşıyarak çocuk istismarını ve cinayetleri protesto etti. Ellerinde Leyla ve Eylül’ün fotoğraflarının yanı sıra ‘Bana yapılanlara sessiz kalmayın’ yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık ‘İdam isteriz’, ‘Çocuklara uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

ANTALYA: Manavgat’ta bir araya gelen kadınlar siyah kıyafetler giyerek yaşananları protesto etti. Çocuklarıyla birlikte meydana gelen kadınlar ellerinde ‘Çocuk istismarına hayır’, ‘Çocuklara uzanan eller kırılsın’, ‘İdam istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR: Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Göktürk Parkı’nda gerçekleştirilen “Bana Dokunma” etkinliğine, siyah tişört giymiş gazeteciler, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Parktaki çeşitli oyun gruplarına “Bedenime dokunma”, “Çocuğa şiddete hayır”, “Benim hayallerim var” ve “Leyla, Eylül” yazılı pankart asıldı, çocuklara siyah balon dağıtıldı. Katılımcılar, devletin yetkili mercilerinin vakit kaybetmeden harekete geçmelerini, çocuklara yönelik işlenen suçların faillerinin ağır cezalara çarptırılmasını istedi.

Açıklamaların ardından katılımcılar gökyüzüne siyah balon bıraktı.

KAYSERİ: Ahmet Ersin Yaşar (60), torunları Ahmet Eyüp (10) ve Liva Metin (6) ile birlikte ölümleriyle Türkiye’yi yasa boğan Leyla Aydemir ve Eylül Yağlıkara için sessiz eylem yaptı.

İSTANBUL: Beyoğlu, Beşiktaş ve Fatih’te bir araya gelen gruplar çocuk istismarına ve çocuk cinayetlerine karşı yetkilileri acil önlemler almaya çağırdı.

İZMİR: Çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek eylem yaptı. Çocuk istismarı için sert önlemler alınmasını isteyen protestocular, ‘çocuklarımızdan elinizi çekin’ diye sloganlar attı.

Haberin Devamı

Minik Ufuk’ta ‘beyaz otomobil’ iddiası

Hatay’ın Hassa ilçesinde, 1 Temmuz’da zihinsel engelli amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağları eteklerinde kaybolan, konuşma engelli Ufuk Tatar’ı (6) arama çalışmalarına devam ediliyor. Cumhuriyet savcılığınca Ufuk’un kaybolmasıyla ilgili soruşturma genişletilirken, köylüler olay günü daha önce bölgede rastlamadıkları beyaz otomobil gördüklerini öne sürdü. İz takip köpeğinin, kaynak suyundan öteye iz sürmemesi nedeniyle Ufuk’un kucağa alınarak, götürülmüş olma ihtimali üzerinde durulmaya başlandı.

Kayboldu, bulundu

Denizli Tavas’ın kırsal Çağırgan Mahallesi’nde önceki gün 19.00 sıralarında, ailesinin bir anlık dalgınlığından yararlanan zihinsel engelli Onur Çetin (23) evden çıktı. Uzun süre dönmemesi üzerine, aile durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile bölgedeki ormanlık alanda özel eğitimli iz takip köpekleri ile arama çalışması başlattı. Çetin ormanlık alanda aranırken, dün Adalet Mahallesi’ndeki bir inşaatta vatandaşlar tarafından bulundu, ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı