Gazete Vatan Logo

Turkeybuild 2015 Fuar takvimi açıklandı!

Yapı Fuarları – Turkeybuild, 2015 takvimi belli oldu

Türk yapı sektörünün uluslararası buluşma noktası Yapı Fuarları – Turkeybuild, 2015 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de sektöre ilişkin tüm yenilikleri ilgilileriyle buluşturmaya devam edecek.

38 yıldır Türk yapı sektörü ve bölgelerinin en büyük fuarları olan Yapı Fuarları – Turkeybuild, 38. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul ile 2015 yılındaki ilk ve en önemli buluşmasını Nisan ayında gerçekleştirecek. %20 büyüyerek 100.000 m2’de düzenlenecek olan Fuar, oluşturduğu ticari platformla yapı sektörü profesyonellerine yeni iş fırsatları sunacak.

2015 fuar takviminin açıklanmasıyla birlikte sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, 2014’te yapı malzemeleri sektörünün cari fazla verdiğini, konut satışlarının 2013’teki rekora yaklaştığını, güçlü bir performans sergileyen yapı sektörünün bu verilerle 2015’te de ekonominin lokomotifi olmayı sürdüreceğini beklediğini belirtti.

YEM Fuarcılık tarafından 38 yıldır düzenlenen Yapı Fuarları – Turkeybuild; yerli ve yabancı, yapı sektörüne yön veren tüm firmaların bu yıl da uluslararası buluşma noktası olacak. Fuarlar üretici - satıcı firmalarla, sektör profesyonelleri ve yatırımcıları bir araya getiren ülkemizin en büyük ve en önemli platformlarını oluşturuyor ve bu kesimler arasında köprü görevi görüyor.

Haberin Devamı

Yapı Fuarları - Turkeybuild, Türkiye ekonomisinin odağında yer alan üç büyük kent; İstanbul, Ankara ve İzmir’de, Türkiye’nin ve bölgelerinin lider fuarlarını oluşturuyor. Ulusal ve uluslararası alanda güvenilir bir marka olan fuarlar, her geçen yıl büyüyerek, sektöre sağlanan faydayı artırmaya devam ediyor. Yıl boyunca yerli - yabancı ortalama 180.000 ziyaretçiyi ağırlayan Yapı Fuarları - Turkeybuild sektöre yeni ihracat kapıları açıyor, yeni işbirlikleri ve satın almalar için fırsatlar yaratıyor.. Bu kapsamda ülkedeki en büyük yapı buluşması olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer: “Yapı malzemeleri cari fazla veriyor…”

Yapı Fuarı – Turkeybuild takviminin belirlenmesi nedeniyle sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, “Yapı malzemeleri sektörü cari fazla veren ve 22 milyar doları aşan ihracatla Türkiye’nin en yüksek ihracatını gerçekleştirmeyi başaran bir sektör. Biz de İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlediğimiz Türkiye’nin en büyük etkinlikleri olma özelliği taşıyan fuarlarımızla tüm sektör profesyonellerinin aynı çatı altında buluşabildiği bir iş platformu sağlayarak sektöre destek veriyoruz.” dedi.

Türkiye yapı malzemesi sektörünün 2014 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 genişlediğini ve 54,9 milyar TL’ye ulaştığını, 2014 yılı ilk yarısında üretimde ortalama yüzde 5,2 büyüdüğünü belirten Başer, şunları söyledi: “Yapı malzemeleri ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 3 artarak 12.74 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise 6.15 milyar dolardan 5.44 milyar dolara geriledi. Yani ithalatta yüzde 11,5 oranında düşüş var. İhracatın artması, ithalatın azalması yönünde cari açığa olumlu katkıda bulunan gelişmeler, yapı malzemeleri sanayisinde katma değerli üretim yapıldığının ve yerli malı kullanma eğiliminin arttığının göstergesi. Yapı malzemelerinde Türkiye’nin pazarlarını Avrupa Birliği ülkeleri ABD, Rusya, Orta Asya ülkeleri, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri ile Balkan ülkeleri oluşturmaya devam ediyor.”

Haberin Devamı

‘Konut satışı 2013 rekoruna yaklaşıyor’

Yapı sektörünün en önemli yapı taşı olan konut sektöründe de satışların 2014’te yüksek seviyelerde gerçekleştiğine dikkat çeken Başer, şu bilgileri verdi: “2012'de 701 bin 621 adet olan konut satışları 2013'te 1 milyon 157 bin 190'a ulaştı. 2013'te konut satışları önceki yıla oranla yüzde 64,9 artarak rekor kırmıştı. TÜİK verilerine göre bu yılın 10 aylık döneminde satılan konut sayısı 926 bin 932'yi buldu ve 10 ayda rekor kırılan 2013 yılına yaklaştı. Geçen yıl ve bu yıl konut ve konut dışı yapılarla ilgili oldukça yüksek miktarlarda alınan ruhsatları da göz önünde tutarak, güçlü bir performans sergileyen yapı sektörünün 2015'te de lokomotif sektör olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

YEM Fuarcılık’ın Türkiye’nin en büyük yapı fuarlarını düzenlediği üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut satışlarında lokomotif rolü üstlendiğini belirten Başer, Türkiye genelindeki satışların yüzde 37'sinin 3 büyük ilde gerçekleştirildiğini, yılın ilk 10 ayında 341 bin 201 konut satıldığını söyledi.

Yapı Fuarları – Turkeybuild, YEM Fuarcılık’ın yapı sektöründeki 38 yıllık profesyonel deneyimini ITE Group PLC’nin sağladığı güçlü küresel ağ ile birleştirerek fuar katılımcılarına ve sektöre yeni iş fırsatları yaratılmasına katkıda bulunmayı sürdürecek. Yapı Fuarları – Turkeybuild; üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik bölümlerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına da ev sahipliği yapacak ve düzenlenecek konferans, seminer, sergi vb. etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutmaya devam edecek.

38. YAPI FUARI – TURKEYBUILD İSTANBUL

21 – 25 Nisan 2015, (Salı - Cumartesi) Tüyap / Büyükçekmece %20 daha büyük!!!

“Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 38 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası. 21- 25 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan 38. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 81.000 m2’den 100.000 m2’ye genişleyen alanda 1.250 üretici firmayla 111.000 ziyaretçiyi buluşturacak. Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak etkinlikler gerçekleştirilecek. Sektör profesyonellerinin fuar ziyaretini daha verimli hale getirmek amacı ile 2014 yılından itibaren Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Salı – Cumartesi günleri arasında düzenleniyor.

28. YAPI FUARI – TURKEYBUILD ANKARA

1 - 4 Ekim 2015, Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı

Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, yeni fuar alanın sağladığı avantajlı konum ve altyapı hizmetleri ile geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği büyümeyi, 2014’te de devam ettirerek kentin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. 1- 4 Ekim 2015 tarihlerinde, 12.000 m2’lik alanda 300 katılımcıyı 30.000 ziyaretçiyle buluşturacak olan fuar, başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı sağlıyor.

21. YAPI FUARI – TURKEYBUILD İZMİR

5 –8 Kasım 2015, Fuar İzmir

5 – 8 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’dan sonra, 2. büyük sektör buluşması olma özelliğini taşıyor. Fuar 350 katılımcısı 19.500 metrekarelik sergileme alanı ile bu yıl da Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük sektörel buluşması olmaya devam edecek.

Yapı Fuarı - Turkeybuild 2015 Fuar Takvimi

38. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 21 - 25 Nisan 2015 ( Salı - Cumartesi )

28. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara 1 - 4 Ekim 2015

21. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir 5 – 8 Kasım 2015