Gazete Vatan Logo

Türkeş'in doğduğu ev harabeye döndü

Türkeş'in doğduğu ev harabeye döndü

Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’in Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan doğduğu ev harabeyi andırıyor. Türkeş’in 8 yaşına kadar yaşadığı ve Surlariçi’nde yer alan evin müze yapılması planlanıyordu, ama bugüne kadar bir adım atılmadı. Türkeş’in şu anda harebayi andıran doğduğu ev ile ilgili olarak bölgedeki vatandaşalar, “Uzun zaman önce müze yapılacağı gerekçesiyle kiracı evden çıkarıldı. Ancak o zamandan beridir hiç bir gelişme yok. Ev iyice harabeye döndü” diyerek sitem etti. KKTC’deki hükümetlerin diğer konularda olduğu gibi bu konuda da sorumsuz olduğunu savunan vatandaşlar, evin şu ana kadar bir tabelası bile olmadığını ancak Türkiye’de Başbakan Yardımcılığına getirilen oğul Tuğrul Türkeş’in Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasından sonra evin girişine en azından bir tabela asıldığını ifade etti.

“Görenler utanıyor”

Vatandaşların yanı sıra bölge esnafı da Türkeş’in KKTC’nin sembol ismi olduğunu belirterek, evin bu halinin görenleri utandırdığını kaydetti. Evin en azından müzeye dönüştürülmesinin turizme ve Surlariçi’ne büyük katkı sağlayacağını düşünen esnaf, yetkililerin bir an önce üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

“Restore edilememesi miras sorunundan kaynaklanıyor”

Öte yandan, şu anda evin bu halde olmasının nedeninin “miras sorunu” olduğu iddia edildi. Türkeş’in çocukları arasında miras konusunun netlik yaşanmamasından dolayı da evin bu halde olduğu öne sürüldü.

Tuğrul Türkeş KKTC’yi ziyaret edecek

Bu arada, Türkiye’de Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yakın zamanda KKTC’ye ziyaret etmesi bekleniyor. Oğul Türkeş’in harabeyi andıran evle ilgili bir girişimde bulunup bulunmayacağı da merak konusu.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi