Gazete Vatan Logo

Turkcell ortaklarını en çok memnun eden 8'inci şirket

Turkcell hissedarlarına en fazla kazandıran dünya bilişim teknolojisi şirketleri arasında ilk 10'a girdi ve 8'inci oldu. Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar. "Bu durumdan Türkiye ve ortaklarımız adına gurur duyuyoruz" dedi

Turkcell, dünya bilişim teknolojisi devleri arasında büyüklükte 14'üncü, kârlılıkta ise 8'inci sırada yer aldı.

Business Week dergisinin bilişim teknolojileri sektörlerinde etkinlik gösteren şirketler arasından, Standard and Poor's ile birlikte gelir, gelir artışı ve kârlılık gibi verilere dayanarak oluşturduğu "INFO Tech 100" listesine Turkcell bu yıl üçüncü kez girdi. Listeye 14'üncü sıradan giren Turkcell, hissedarlarına en fazla kazandıran şirketler arasında ise 8'inci gelerek, bu kategoride Apple, Google ve Verisign gibi devlerle beraber ilk 10'da yer aldı.

Turkcell sahiplik sorununa rağmen 2004'te çok başarılı bir performans sergiledi. Faturalı sistem abone sayısı 4.8 milyondan 5.1 milyona, ön ödemeli sistem abone sayısı ise 14.2 milyondan 18.3 milyona çıktı. Turkcell üstelik 2004 yılında 486.7 milyon dolarlık yaürım yaptığı halde kârlılıkta uluslararası dev rakiplerini geride bırakmasını bildi. Turkcell'in 2004 yılı sonuna kadar yaptığı yatırımların konsolide hitan ise 4.4 milyar doları buldu.

2004 performansı başarıyı getirdi
Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, 24.3 milyon abonesiyle sadece Türkiye'nin lider operatörü olmakla kalmayıp, Avrupa'nın ilk beş GSM operatöründen biri olan Turkcell'in, dünyadaki bilişim teknoloji şirketleri arasında 14'üncü sıraya yükselmiş olmasından Türkiye adına da gurur duyduklarını söyledi.

Akpınar, Turkcell'in bugüne kadar sadece Türkiye'de 4.1 milyar dolar yaürım yaparak, Türkiye nüfusunun yüzde 96'sını ve coğrafyasının yüzde 75'ini kapsadığını, şirket olarak her zaman teknolojik önderlik rolünü önemsediklerim ve bu bağlamda birçok önemli adım attıklarını kaydetti.

Haberin Devamı