Gazete Vatan Logo

Turkcell’den Kızılay’a 5 milyon lira destek

Turkcell ve Kızılay, Ramazan öncesi güçlerini insani yardım için birleştirdi. Turkcell’in Kızılay’a bu yıl 5 milyon lira destekte bulunacağı açıklandı. Hedefler arasında bağış ve gönüllülükte öncü olmak, farkındalık yaratmak, Türkiye ve dünyaya örnek bir işbirliği modeli yaratmak yer alıyor

Turkcell’den Kızılay’a 5 milyon lira destek

Türk Kızılay’ı ve Turkcell, işbirliklerini daha ileri noktaya taşıyacak iyi niyet protokolünü imzaladı. Protokol çerçevesinde Turkcell Kızılay’a 5 milyon liralık yardım paketiyle destek verecek. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın imzaladığı protokole göre, afet durumlarında yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı ile teknoloji ve iletişim gücünü yardım için seferber etmeyi görev edinen Turkcell insani yardımı genişletecek.

Dünyaya örnek olacak

Hedefler arasında, bağış ve gönüllülükte öncü olmak, farkındalık yaratmak, faaliyet alanlarında katma değer sağlamak, Türkiye ve dünyaya örnek bir işbirliği modeli yaratmak yer alıyor. Turkcell 2016 yılında Kızılay’a sağlayacağı 5 milyon TL destekle, yaşamların iyileştirilmesine de katkıda bulunacak. Dr. Kerem Kınık, “Uzun yıllara dayanan işbirliğimizin daha da genişleyerek dünyaya örnek bir model oluşturmasını amaçlıyoruz. Turkcell ile birlikte özellikle afet durumlarında teknolojinin devreye sokulması ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımların zamanında ulaştırılması konularında güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu kapsamda ilk adımımızı paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazan öncesinde, bu hilalin altında birleşerek atıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni ortaklık alanları

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da Turkcell’in yardımseverlik konusunda özel sektörde öncü rol üstlenmekten gurur duyduğunu hatırlattı. Akça, şöyle devam etti:

“Turkcell olarak, ihtiyaç anlarında Kızılay başta olmak üzere pek çok yardım kurumumuzun yanında olduk. Bugün, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve bereket ayı Ramazan’ın arifesinde, Kızılay ile güç birliğimizde yeni ortaklık alanları açmamızın mutluluğunu yaşıyorum. Geçen hafta ülkemizde yapılan Dünya İnsani Zirvesi kapsamında, Turkcell ile ilgili mesajlar veren BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, iletişimin de bir insani yardım türü olduğunu vurgulamış ve ‘Turkcell gibi ortaklarımıza güveniyoruz’ demişti. Ne mutlu bize ki, hem ana işimiz olan iletişim ve teknolojiyle, hem de kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın gerektiği ve bizi biz yapan projelerimizle, Kızılay gibi kurumlarımızın yanındayız.”

Haberin Devamı

Suriyeli mülteciye özel eğitim

TURKCELL’İN, Kızılay’ın yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlattığı, mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin dağıtımı önümüzdeki dönemde yapılacak.

Giyim ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışı Öncüpınar kampında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Suriyeli mülteciler, Kızılay hizmetleriyle ilgili sorularını Turkcell Global Bilgi çağrı merkezi çalışanlarına iletebilecek.

Turkcell, temel Türkçe bilgisine ihtiyaç duyan Suriyelilere yönelik bir eğitim uygulaması da geliştiriyor.