Gazete Vatan Logo

Turkcell''den yeni akıllı telefon

Turkcell T40 akıllı telefon tanıtıldı.

Turkcell''den yeni akıllı telefon

Akıllı telefon pazarında da yerini koruyan dev operatör Turkcell, Türk tasarımcı ve mühendislerle geliştirdiği akıllı telefonunu tanıttı. Turkcell, yeni akıllı telefonunda kendi adını verdiği Turkcell T40''ı kullandı. Bugüne kadar 1 milyona yakın T serisi akıllı telefon satan Turkcell’in yeni akıllısı, Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirildi. Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı cep telefonu olan Turkcell T40’ın Eylül ayının sonunda tüketiciyle buluşması hedefleniyor.

Turkcell yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını ilk olarak şubat ayında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde duyurmuştu. “Gebze” kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi. Turkcell''in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji''de geliştirilen Turkcell T40; fark yaratan fonksiyonları ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Üstün HD ses kalitesiyle aramalarda daha canlı ses, multimedya uygulamalarda daha keyifli ses deneyimi sunan Turkcell T40 keyifli anları etkileyici fotoğraf ve videolara dönüştüren gelişmiş kamera özelliklerine de sahip. Türk mühendisleri tarafından tamamen T40''a özel tasarlanan Turkcell arayüz ise kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı



Ciliv: Türkiye’nin Turkcell’i yerli akıllı telefonunda da öncü
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıttığı Turkcell T40 için şunları söyledi:

“İnsanımız, Turkcell markasına olan güvenini, kendi adımızı verdiğimiz T serisi telefonlara gösterdiği ilgi ile bir kez daha ortaya koydu. Mobil internette fırsat eşitliği vizyonuyla yola çıktığımız T serisinde 1 milyona yaklaşan satış rakamına ulaştık. Bu sayede, ekonomiye yaklaşık 500 milyon TL katkıda bulunduk.Şimdi bu hedefimizi daha da ileri taşıyoruz. Ttasarımı ve yazılımı Turkcell Teknoloji mühendislerine ve Türk tasarımcılarımıza ait olan T serisinin yeni üyesi Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonunu ortaya koyarak çok daha önemli bir adım atıyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak yerli akıllı telefonda da öncü olmak bize büyük gurur veriyor. Yüksek teknolojiyi, Türk kullanıcıların alışkanlıklarına göre geliştirilmiş özel arayüzü ve Turkcell’in zengin mobil uygulama dünyasını herkesin erişebileceği fiyatta bir araya getiren T40 ile Turkcell’liler bir adım önde olacak. Turkcell T40 ile hedefimiz, sektörün diğer oyuncularını da yerli telefon geliştirmeye teşvik etmek ve bu sayede cari açığın kapatılmasına pozitif katkı sağlamak. İlk yerli akıllı telefonumuzun ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

Haberin Devamı

Tayfun Acarer: 2023 hedeflerine yerli üretimi artırarak ulaşmalıyız
Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yüksek teknolojiye dayalı yerli fikri mülkiyetin artırılması ve küresel marka oluşturmanın bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için önemine dikkat çekti:

“Yüksek teknolojiye yoğunlaşacaksınız, yerli ürüne yoğunlaşacaksınız ve küresel marka oluşturacaksınız. Özellikle yerli akıllı telefon üretimine herkesin kafa yorması gerekiyor. Türkiye yıllık yaklaşık 16 milyon cep telefonu ithal ediyor. 2013''ün ilk altı aylık dönemine baktığımızda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7’lik bir artışla 6.2 milyon adet cep telefonu ithal edildiğini görüyoruz. Yine yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısında, 2013''ün ilk yarısında yüzde 11 artış var. Büyük kısmını akıllı telefonların oluşturduğu bu ithalatın cari açık üzerindeki yükünün hafifletilmesi hepimizin hedefi olmalıdır. Türkiye bugün dünyanın en iyi mobil iletişim altyapılarından birine sahip. Mobil internet kullananların sayısı arttıkça, akıllı telefonlar da daha fazla tercih ediliyor. Yüksek teknolojiye dayalı akıllı telefonları yerli imkanlarımız ve yerli insan kaynağımızı kullanarak geliştirebilmeliyiz. Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mızın bu konudaki çalışmaları ve destekleri sektörümüzü özellikle teşvik etmektedir. Son dönemde özel sektörün de yerli akıllı telefon konusunda sevindirici adımlar atmaya başladığını görüyoruz. Bugün burada bu adımların somut örneğini görmekten büyük heyecan duyuyorum. Son teknolojiyi yerli tasarımla buluşturan Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

T40’ta “Türk Dokunuşu”
Turkcell, kendi markasıyla kullanıcıya sunacağı T40’ın “Türkiye’ye özel” olmasına özen gösterdi. Turkcell T40, Türk mühendislerinin geliştirdiği özel Android arayüzü, Türk dokunuşları taşıyan arka kapak ve ses tasarımları ve Türk insanının gün içerisinde en çok kullandığı uygulamalara kolaylıkla erişim sağlayan “kart ekranı” ile fark yaratıyor.

Turkcell T40’ın “kilit ekranı”; okunmamış mesaj, cevapsız çağrı ve e-postalarınızı cihazı açmadan görüntülemenizi ve tek bir dokunuşla yanıtlamanızı sağlıyor. Toplam 9 karttan oluşan “kart ekranı”nda ise Favori Kişiler, Sık kullanılan Uygulamalar, Mesajlar, E-posta, Fotoğraflar, entegre bulut uygulaması, Facebook, Takvim ve Arama kısayolları bulunuyor.

T40’ın mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye’ye özgü esintiler taşıyor. Ancak cihazın tasarım özellikleri arasında en dikkat çekici olan, arka kapakta kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler sunulması. Turkcell müşterileri, ilk yerli akıllı cep telefonu T40’ı kullanırken Topkapı Sarayı’ından mimari esintiler içeren veya Selçuklu Yıldızı gibi orijinal desenlerin modern çizgilere taşındığı arka kapak alternatifleri de tercih edebilecekler.

Turkcell T40''ın diğer özelliklerini ve görüntülerini sonraki sayfamızda inceleyebilirsiniz.

Gelişmiş ses özellikleri
Turkcell T40, akıllı telefon piyasasındaki yabancı rakipleriyle boy ölçüşebilecek teknolojik özelliklere sahip. HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlayan cihaz, konferans konuşmalarında ve ses tanıma sistemlerinin kullanımında da performansıyla öne çıkıyor. T40’ın gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliği, gelişmiş ses teknolojisini bir adım daha ileri taşıyor: “Fluence Çift Mikrofon” mikrofon çözümü sayesinde Bir mikrofon kullanıcının sesini alıp en iyi kalitede iletirken, diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. Yani ne kadar gürültülü bir ortamda olursanız olun, telefonun diğer ucundaki kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor.

Cihazın SRS sertifikalı Surround Ses Teknolojisi ise Turkcell TV, Turkcell Müzik ve Fizy gibi multimedya uygulamalarını ses kalitesi ile mükemmel düzeyde destekliyor.

Akıl dolu kamera
Daha üst segmentlere yönelik telefonlarda bulunan kamera özellikleriyle gelen Turkcell T40, yalnızca seste değil kamerada da iddialı. Görüntülü görüşme sağlayan ön kameranın yanı sıra 5 MP Flash arka kameraya sahip cihazın gelişmiş kamera özellikleri, Sıfır Deklanşör Gecikmesi (Zero-Shutter Delay) özellliği her anı yakalamanızı sağlıyor. Turkcell T40’ın kamerası aynı zamanda, Yüz Tanıma, HDR kalitesinde çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma özelliklerine sahip.

Dahili hafızası 4GB olan Turkcell T40’ın ağırlığı yalnızca 135 gram. Qualcomm’un 1.2 GHz Çift Çekirdekli işlemcisine sahip cihazın ekran büyüklüğü ise 4 inç. T40’ın işletim sistemi Android 4.1 Jelly Bean. Turkcell arayüzüyle tasarlanan cihazın pili ise yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi sunuyor.

NFC özelliğini içinde barındıran Turkcell T40, Turkcell şebekesinin desteklediği tüm noktalarda WiFi Offload desteği de sunuyor.

Turkcell T40 - Teknik Özellikler

İşlemci

Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek

Dahili Hafıza

4 GB

Ekran

4.0" WVGA (480x800) LCD IPS 256K

Kamera

5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,

Kamera Özellikleri

Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR,
Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma

Ses Özellikleri

HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses

Pil

1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)

Kullanıcı Arabirimi

Turkcell Arayüz

NFC

Var

İşletim Sistemi

Android 4.1 (Jelly Bean)

Boyutlar

126mm x 64.8 mm x 10.85 mm

Ağırlık

135 gram





KAYNAK : Teknolojioku.com - Turkcell''den yeni akıllı telefon