Gazete Vatan Logo

Türkçe konuşuyor, yol tabelalarını okuyor

1980'li yılların sonunda üretilmeye başlayan ve bir dönem 'en iyi yerli' sloganıyla Türkiye'de sınıfında yüzde 70 pazar paylarına ulaşan Vectra, 3 nesil sonunda yaşlandı ve bu sınıfı yeni model Insignia'ya devrediyor.

Türkiye'de önümüzdeki şubat ayından itibaren satışa sunulacak Insignia şimdilik 49 bin YTL'den başlayan sabit fiyatlarla ön sipariş edilebiliyor. Bakalım Insignia, Passat liderliğindeki bu sınıfta Mondeo, C serisi, A4, 407, C5 ve Avensis gibi rakiplere karşı nasıl bir silahla yola çıkıyor?

Öncelikle otomobil spor otomobilleri andıran tasarımıyla dikkat çekiyor. Önde iri ızgara dizaynı ve estetik farlar güçlü bir kimlik oluştururken hem HB hem de sedan model yan silüette gerçek bir akıcı form oluşturuyor. Tasarımda arka kısmın daha etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. İç mekan Opel açısından yeni bir adımı temsil ediyor.

Sürücüyle bütünleşen kokpit aynı zamanda teknoloji ve kalite kavramlarını çağrıştırıyor. Teknoloji demişken yol tabelalarını okuyup ekrana uyarı veren Opel Eye, Türkiye haritası entegre edilmiş Türkçe konuşan navigasyon, ısıtmalı ön cam yıkama sistemi, 9 ayrı ortama göre şekil alan sürüşe duyarlı farlar, en üst versiyonda 4x4 özelliği, sınıfının en gelişmiş şasi sistemi, turn push (merkezî bilgi tuşu), yeni koltuklar Insignia'nın çıtasını yukarı taşıyor.

115 ile 260 beygir güçleri arasında 3'ü dizel toplam 7 motor seçeneği bulunan otomobilde 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra bazı motorlarla birlikte 6 ileri otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Insignia üzerinde Türkiye satışlarında ağırlığı alması beklenen 1.6 litrelik 2 farklı motor alternatifi bulunuyor 115 beygir güç üreten motora sahip modelle 180 beygir üreten model arasında 5 bin YTL fark bulunuyor. Edition, Sport ve Cosmo olmak üzere üç farklı donanımla ithal edilecek otomobilde station wagon modeli siparişle alınabilecek

Haberin Devamı