Gazete Vatan Logo

Türkçe konuşun anında Çinliler bile anlasın!

Google’ın 159 dolar yani 570 liralık yeni kulaklığı, Türkçe’nin de aralarında olduğu 40 dilde simultane çeviri yapıyor. Kulaklıkla bir Çinliye bile derdimizi kolayca anlatmak mümkün olacak...

Türkçe konuşun anında Çinliler bile anlasın!

Bilim-Kurgu dünyasının en önemli yazarlarından Douglas Adams’ın ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’ isimli kitabında ‘Babil Balığı’nı kulağına sokan kişiler evrende konuşulan tüm dilleri anlayabiliyordu. Google işte bu rüyayı gerçek yapan teknolojisini tanıttı. Apple’ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı AirPods isimli kablosuz kulaklığına rakip olarak geliştirilen Pixel Buds kulaklıklar, temel kulaklık işlevlerinin yanısıra rakiplerinden çok farklı bir özellikle ayrışıyor. Bu kulaklığın en önemli özelliği, Google Translate servisini kullanarak 40 farklı dilde simultane tercüme yapabiliyor olması.

İngiliz İsveççeyi anladı

Etkinlik sırasında sahnede kulaklıkla İsveççe’den İngilizce’ye tercüme yapıldı. Sahneye davet edilen İsveçli bir kadın, kendisine İngilizce olarak söylenenleri kulaklıktan İsveççe olarak duydu ve İsveççe olarak verdiği yanıt da sesli olarak anında İngilizce’ye çevrildi. Kulaklık ABD’de 159 dolar (yaklaşık 570 TL) ücretle piyasaya çıkacak. İlk aşamada 5 dilde (İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca) simultane tercüme yapacak. Daha sonra aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 35 dil daha seçenekler arasına eklenecek. Kulaklıklar yalnızca Google’ın akıllı telefonu Pixel modelleri ile uyumlu olarak çalışacak. Ürünün Türkiye fiyatına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı