Gazete Vatan Logo

Türkan Şoray gibi oyuncu olmak istiyorum

Dolunay’da izlediğimiz Öznur Serçeler aslında bir müzisyen. 10 yıl klasik batı müzik eğitimi alan Serçeler, oyunculuğu nasıl seçtiğini anlattı ve “Oyunculuk tesadüfen hayatıma girdi” dedi.

Türkan Şoray gibi oyuncu olmak istiyorum

Dolunay’da oynadınız Fatoş karakteri çok beğenildi. Siz bu konuda neler söylersiniz? Sağ olsunlar çok mutlu oluyorum beğenilmesine. Fatoş oynaması çok zevkli bir karakter. Yüksek enerjili, neşeli, insanları kırmaktan çekinen, ılımlı ve çoğunlukla olumlu tavırda olan biri. Bana da hayatı daha olumlu ve ılımlı bir yerden anlamak adına ilham veriyor. Resmen rolümün etkisinde kalıyorum.

Komedi kadın oyuncusu olabileceğiniz yönünde yorumlar var. Buna katılıyor musunuz? İster misiniz komedi oyuncusu olmak?

Çok seviniyorum böyle yorumlar duyunca. Tek bir türün oyuncusu olarak anılmak beni hep korkutmuştur. Ama komedinin aranan kadın oyuncusu cümlesi de hoşuma gitmedi değil açıkçası. Çünkü sanırım en zevk alarak oynadığım tür komedi.

Sağlam bir müzik eğitiminiz varken oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu? Neden oyuncu olmak istediniz?

10 yıl boyunca klasik batı müziği eğitimi aldım ve mezun olduğumda bu alandaki hayallerimin Türkiye’de gerçekleştirmesi zor hayaller olduğunu fark ettim. Yurt dışına gitmem de o sıralar çok imkanlarım dahilinde olmadığı için biraz hayal kırıklığı, biraz üzüntüyle kaldım. O dönem oyunculuk tesadüfen hayatıma girdi. Çocukluğumdan beri insanları merak eden ve inceleyen bir yanım vardır. Bu yanım oyunculukla uğraşırken çok tatmin oldu ve gün geçtikçe daha da yeşerdi. Dönüp baktığımda iyi ki de böyle olmuş diyorum.

Haberin Devamı

Müzik hayatınızın neresinde?

Müziği hiçbir zaman bırakmadım. Çünkü müzik yıllarca emek verdikten sonra bırakılacak bir şey değil. Moda Sahnesi’nde devam eden ‘Bütün çılgınlar sever beni’ oyunumuzda da flütle klasik müzik repertuarından parçalar çalıyorum. Müzikte bazı hayallerim var.

Hayatı ıskalamadan dolu dolu yaşayıp huzurlu bir hayat sürmek hayalim...

Nedir bu hayaller?

Türk müziğiyle büyüdüm. Küçükken babam bizleri kucağında musikiden parçalar söyleyerek uyuturmuş. Hatta kardeşlerimin ve benim favori makamlarımız olduğunu, duyar duymaz rahatlayıp uykuya daldığımızı söyler. İşte ben de her ne kadar klasik batı müziğine yönlendirilmiş olsam da Türk müziğine de hep yoğun bir ilgi duydum. Belki ileride bu alanda bir proje yapmak heyecan verici olur.

Haberin Devamı

Nasıl bir oyuncu olmak istersiniz?

Geriye dönüp baktığımda kalitelerinden gurur duyduğum filmlerim olsun isterim. Dünyanın en çok film repertuarına sahip kadın oyuncusu Türkan Şoray. Onun bu başarısına birazcık bile yaklaşmak çok gurur verici olur. Kendimi mutlu, huzurlu hissettiğim bir yaşam sürmek hayalim. Bu da doğru insanlarla vakit geçirerek, işini en iyisiyle yapmaya gayret ederek ve hayatı ıskalamadan dolu dolu yaşayarak mümkün bence.