Gazete Vatan Logo

Türkan Sarıkaya davası ertelendi

Türkan Sarıkaya cinayeti davasında savcı mütalaasını verdi

Türkan Sarıkaya davası ertelendi

Adana'da 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya'yı darbederek öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Bünyamin Fikirdeşici (29) ile maktulün annesi Birgül Uğurçalar, babası Ali Haydar Sarıkaya ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık ile ölen genç kız arasındaki görüşme kayıtlarının geldiğini, araştırılacak başka hususun kalmadığını belirtip savcıya mütalaası için söz verdi.

Savcı mütalaasında, sanık Bünyamin Fikirdeşici ile öldürülen Türkan Sarıkaya’nın 2-3 yıl öncesi bir ortamda tanışıp arkadaş olduklarını ve zaman zaman bu arkadaşlıklarının kesintiye uğramasına rağmen görüşmeye devam ettiklerini belirtti.

Olay günü sanığın arkadaşı Sarıkaya'yı iş yerinden aldığını belirten savcı, alkolü olduğu sanılan sanığın maktulden cinsel yönden faydalanmak istediği, arzusunun yerine gelmemesi üzerine de kadını darbettiğini aktardı.

Savcı, Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporunda Sarıkaya'nın kafatasında birden fazla yerde çatlaklar oluştuğunun yer aldığını ifade ederek şunları kaydetti: "Olayın gerçekleştiği yerde maktule ait kan örnekleri bulunmuştur. Sanık Bünyamin, bu darp neticesi işlemiş olduğu suçtan kurtulmak için maktulün üzerine içki dökerek, olay yerine çağırdığı arkadaşlarına Türkan'ın alkollü olduğunu söyleyip olayı gizlemeye çalışmıştır. Sanığın 'alkol koması' beyanının baz alınarak Türkan'ın kafa çatlaklarıyla ilgili tedaviye başlanmamıştır. Bu şekilde kadını darbettiğini gizlemeye çalışmış. Sanık doğruyu söylemesi halinde Sarıkaya yapılacak tedavi sonrası yaşıyor olabilirdi." Fikirdeşici'nin cinsel isteğinin geri çevrilmesi üzerine öfkelenerek şiddetli darpla Türkan Sarıkaya'yı kasten öldürme olayını gerçekleştirdiğini ifade eden savcı, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaayı kabul etmeyerek mağdur olduğunu ileri süren sanık ise "Kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Kimin ihmali varsa benim de varsa cezalandırılmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Maktulün annesi Birgül Uğurçalar, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek "İçim yanıyor. Kızımı kendi ellerimle ambulansa bindirdim. Yüzü şiş içindeydi, konuşacak durumda değildi. Bir yıl olacak. Kızımı çok özledim." diyerek ağladı.

Baba Ali Haydar Sarıkaya da Allah'ın adaletine sığındığını belirterek, "Filmlerde iki rol vardır, biri iyi diğeri kötü. Herkes rolünü iyi oynuyor. Onlar mağdur, biz suçlu olduk gibi. Hiçbir kul yaptığını çekmeden ölmez. Kimse yalanlara sığınmasın." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı karar için erteledi.

Mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya, 9 Şubat 2016'da Bünyamin Fikirdeşçi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki iş yerinde darbedilmiş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede 15 Şubat'ta yaşamını yitirmişti. Sarıkaya'nın otopsi raporunda "künt kafa travması" sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Haberin Devamı