Yaşasın tatil!

Haberin Devamı

Karneler alındı ve bugün 15 günlük tatil başladı. Karnesi nasıl olursa olsun her çocuğun tatilde, dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyacı var. Çocukların tatilde eve kapanıp sanal dünyaya gömülmelerini önlemek için, onlara yaratıcı ve eğlendirici alternatiflerle tanıştırın. Uzmanlar çocuklarla yapılacak müze gezileri ve kütüphane ziyaretlerinin yanı sıra, sinema ve tiyatronun büyülü dünyasını çocuklara açmak hem yeni şeyler keşfetmelerini hem de motive olmalarını sağlayacağını belirtiyor. İşte size fikir verecek bir tatil rotası.
Yaşasın tatil
Müzelerde sanat var!
Faber-Castell’in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, Pera Müzesi ve Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi çalışmalarında çocuklar çeşitli malzemelerle renkli ve eğlenceli tasarımlar yapıyor.
İstanbul Oyuncak Müzesi
Çocuklar atık maddelerden robot tasarlayacak. Yaş grubu: 4-6/ 31 Ocak 2015 Cumartesi/ 7 Şubat 2016 Cumartesi Saat: 11:00 12:30 Etkinliğe katılım ücretsiz. Müzeye giriş üreti 7 TL. Tam 10 T.
Rahmi Koç Müzesi!
Sayılar ve renkler eğlenceli bir oyuna dönüşüp, çocukları bu oyuna katılmaya davet ediyor. Hafta sonu matematiğin uçsuz bucaksız dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyor, dahi arılar gibi kendi peteklerini kendileri örüyor. Yer: Fenerbahçe Vapuru /Tarih: 31 Ocak Cumartesi /Saat: 11:00 12:30/Yaş grubu: 8-12. Ücret: 30 TL.
İstanbul Modern
İstanbul Modern 28 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında 7-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik bir program hazırladı. Her gün farklı bir etkinliğin gerçekleştirildiği Yarıyıl Sanat Atölyeleri’nde, çocuklar resim, heykel, fotoğraf, animasyon, yerleştirme ve performans gibi disiplinlerde çalışmakla kalmayıp edebiyat ve tasarımı da içeren uygulamalar yapıyorlar. Atölyelerde sabah ve öğleden sonraları için iki program seçeneği sunuluyor. Beş günlük ya da günübirlik kayıt yaptırmak mümkün. Sabah programı hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında. Öğlen programı ise hafta içi her gün 13.00-14.30 saatleri arasında
Pera Müzesi
Kahveli Kağıdım, Alışverişte ve Saray Resmim adlı üç farklı atölyede çocuklar farklı deneyimler yaşıyor. 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlenen etkinliklerde çocuklar kendi kağıtlarını yapıyorlar. Elçiler ve Ressamlar sergisinden yola çıkarak sünger, rulo, spatula, fırça gibi farklı malzemeler ve yöntemlerle resim yapmayı keşfediyorlar. Ücret : 45 TL (PERA kart aile ile yüzde 50 indirimli!
Dev Akvaryumda baloncuk şov
Dünya denizlerinden binlerce canlıya ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum’da, dev köpük şovu ve onlarca sürpriz etkinlik tatil boyu sürecek, çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek. İstanbul Akvaryum’un Batı Atlantik alanında 24 ve 31 Ocak Cumartesi günleri ile 25 Ocak ve 1 Şubat Pazar günleri gerçekleşecek olan köpük şovda öğrenciler ilk dönemin yorgunluğunu üzerlerinden atacak. Akvaryumun maskotu Sharki de çocuklara sürpriz hediyeler dağıtacak. Köpük şovun yanı sıra İstanbul Akvaryum’da birbirinden eğlenceli etkinlikler de öğrencileri bekleyecek. Köpük Şov Gösteri Saatleri: 13.00 14.15 15.30
Trump’tan tiyatro şenliği
Trump Alışveriş Merkezi’nde sömestre tatilinde ayrıca 24 Ocak Cumartesi Saat 14:00 - Erik ve Sevimli Patiler, 25 Ocak Pazar Saat 14:00 - Meraklı Penguenler, 31 Ocak Cumartesi Saat 14:00 - Neşeli Saat, 1 Şubat Pazar Saat 14:00 - Hansel ve Gretel, 7 Şubat Cumartesi Saat 14:00 Kırmızı Başlıklı Kız, 8 Şubat Pazar Saat 14:00 - Ağustos Böceği ile Karınca. Özel eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek olan atölyelerde ise çocuklar el becerilerini geliştirecek, hem eğlenecek hem öğrenecek. Mandaldan oyuncaklar yapacak, kar küresi tasarlayacak ya da kozalaktan hayvanlar yaratacak.

DİĞER YENİ YAZILAR