Güneş lekelerinden kurtulurken cildiniz de sıkılaşsın

Sonbahar güneşin cildiniz üzerinde yaptığı olumsuz etkileri gidermek ve kışa hazırlanmak için en ideal zaman. Sonbahara girerken yaptıracağınız cilt bakımları ile gençlik ve güzelliğinizi geri getirebilirsiniz.

Uzun bir tatilin ardından güneşin cildiniz üzerinde oluşturduğu yıpratıcı etkilerden kurtulmak için sonbahar yenilenmenin en uygun mevsimi. Sonbahara girerken yaptıracağınız cilt bakımları ile gençlik ve güzelliğinizi geri getirebileceğinizi söyleyen Sinan Göker Estetik Grup Direktörü Işıl Yenersoy, estetik kliniğinin kuruluşu ile ilgili şunları söylüyor: “Sinan Göker Göz Grup’umuza estetik kliniği ekledik çünkü, 25 yılda yaptığımız 100 binin üzerindeki göz ameliyatlarında bize güvenen ve inanan hastalarımız, göz kapağı ve göz altı torbası için de estetiksel yaklaşımlar istedi. Memnun kalanlar botoks, dolgu da yaptırmak istedi. Biz de hastalarımıza komplike hizmet vermek adına bu uygulamalara başladık. İyi Görün, Güzel Görünün sloganıyla hareket ediyoruz.”
Güneşin cildimizde yarattığı kötü etkilerin deri kanseri dışında; cildin normalden önce yaşlanması olduğunu söyleyen Işıl Yenersoy, “Aşırı güneş ışığına maruz kalmak ciltte leke, deride kuruma, kalınlaşma, sarı ve mat bir görünüm meydana getirerek, ince kırışıklık ve çizgilenmeleri artırır” diyor. Yenersoy güneşin ciltte yarattığı etkilerden kurtulmak için yapılacak uygulamaları ise şöyle anlatıyor:
Sivilce izleri dermapen ile yok oluyor
Dermapen tedavisi günümüzün en önemli cilt problemlerinden olan güneş lekeleri, sivilce izleri, gözenekler, cilt yenileme, cilt sıkılaştırma, ince çizgilerin giderilmesi ve çatlak tedavilerinde uygulanıyor. Yüz, saç, el ve boyun bölgesinde, vücutta doku kaybı olan bölgelerde kollajen dokunun artırılarak cildin yeniden yapılanmasını sağlıyor. Dermapen uygulaması ile ciltte hasara uğramış dokular yeniden aktive olur ve hızla onarılır. Daha sonra işlem yapılacak bölgeye saf hyalüronik asit ve C vitamini uygulanır. Bu tedavide cilde birden fazla mikro kanal açılır. Uygulanan bölgede doku kaybı onarılır ve yeni doku oluşumu sağlanarak cilt problemleri kısa sürede yok olur. Kollajen üretimi sayesinde hasara uğramış dokular yeniden yapılanır ve sıkılaşır. Cilt yapısına ve problemlerine bağlı olarak 2-6 seans arası yapılmaktadır. 6 ayda bir tekrar edilen bu seanslarla kırışıklık tedavisinde de daha kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Ayrıca bu işlem sırasında çeşitli vitamin ve enzimleri açılan mikrokanallardan deri altına iletiyoruz. Somon DNA uygulamasıyla da bu tedaviyi destekliyoruz. Böylece gözenekler sıkılaşarak sivilce izleri, cilt lekeleri ve çatlaklar giderilebiliyor. Bu uygulama da var olan lekeyi giderirken, cildin daha sağlıklı, parlak, genç ve ışıltılı görünmesini sağlar.
Çatlaklar, çiller için IPL tedavisi
IPL (intense pulsed light ), leke tedavisi, cilt yenileme, kılcal damar giderme ile iz ve çatlak tedavilerinde uzun yıllardır dünyada kullanılıyor. 400 ile 1100 nanometre arası ışık veren IPL ile çiller, yaşlılık lekeleri, güneş, hamilelik ve doğum lekelerini tedavi ediliyor. Lekeli alana IPL ışığının cilde eşit dağılmasını sağlayan, soğutucu etkisi olan bir jel sürülür ve IPL jelin üstünden uygulanır. Bu yöntem 3-4 hafta arayla leke ve cilt tipine göre 2-6 seans arası tekrarlanır. IPL’e ek olarak leke tedavisinde kullandığımız diğer yöntemler aynı zamanda cildi yenileme özelliği de taşıyor.
Epilasyon yaptırmanın şimdi tam zamanı
Yaz aylarında tercih etmediğimiz epilasyon uygulamaları da Eylül ayı itibariyle hız kazanıyor. IPL lazer ile kişinin kılının kalınlık, sıklı, ve rengine, cildin renk ve yapısına ve uygulanacak bölgeye göre verilecek ışığın şiddeti ile süresini ayarlama olanağı var. Bu esnek tedavi yaklaşımı şu anda epilasyon için kullanılan hiçbir lazer sisteminde bulunmuyor. IPL’de acı da hissedilmez.
RF lazerle bembeyaz dişlere sahip olun
Son olarak, ülkemizde yeni bir işlem ağız gençleştirme… Çok yeni uygulamaya başladığımız RF lazerle 3 seansta beyazlatma işlemi ile dişleri de tamamen yeniliyoruz. Eski uygulanan beyazlatma teknikleri, diş minesi zarar gördüğü için artık tamamen terk edildi. Bu yeni teknikle, diş minesine zarar vermeden, toksik, sağlığa zararlı diş macunları kullanılmasına gerek kalmadan beyazlama sağlanıyor. Y10 diş macunundaki nane ve RF (radyofrekans) akımı kombinasyonu ağız ferahlatma hissine neden oluyor. Bu uygulama hayat boyunca defalarca yapılabilir. Diğer işlemler gibi hassasiyet ve diş eti problemlerine sebep olmuyor.
Güneş lekelerinden kurtulurken cildiniz de sıkılaşsın
Lekeler giderken cilt sıkılaşıyor
Plexr lazer leke tedavisinde kullanılıyor. Blefaroplasti (Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği), gözaltı ve göz çevresi sıkılaştırma, dudak üstü çizgiler, yüz ve vücut sıkılaştırma için kullandığımız plexr lazerle akne tedavisi (aktif), fibrom, ben, siğil, keloid, ksantelazma (göz çevresindeki beyaz noktalar) ve skarların da tedavisini yaparak cildin yenilenmesini sağlıyoruz. Plexr lazer botoksla birlikte yapıldığında kırışıklıklar açılırken sarkan ve gevşeyen deri de lazerle alındığı için kalıcı sonuç verir. Sinan Göker Göz Grup ve Estetik Grup olarak tabi ki cerrahi olarak göz kapağı ve göz altı torbalarından kalıcı şekilde kurtulmayı da sağlıyoruz. Oküloplastik cerrahi dediğimiz bu alanda 25 binin üzerinde vaka deneyimiyle “iyi görmenizin yanı sıra iyi görünmenizin” de önemine değiniyoruz. Erbiyum yağ lazer uygulaması ile de güneşten zarar görmüş ve çizgiler oluşmuş cildin sıkılaşması sağlanarak kırışıklıklar giderilir ve sağlıklı ve genç bir görünüm elde edilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR