Ekrandan bir yıldız daha kayıyor

TV dizilerinin ekrandaki reyting savaşları tam gaz devam ediyor. Birçoğunun senaryosu birbirine benzese de diziler seyirciyi ekran bağlamayı başarıyor. Ancak izleyicinin gözü yine de TV dizilerinin star kadın başrol oyuncuları Tuba Büyüküstün ve Beren Saat’i arıyor. Ekranda son kalan kadın star Bergüzar Korel de bu hafta dizideki rolünün azaltılmasını istediğini duyurdu. Önce Bergüzar Korel’in bir zamanlar Meryem Uzerli ile gündemimize gelen tükenmişlik sendromuna yakalandığı söylendi ancak Vatanım Sensin’de eşi Halit Ergenç ile birlikte rol alan Korel konuya, “Artık uzun dizi yapmayacağım. Yapımcıdan çalışma süremin azaltılmasını istedim. Aynı evden iki kişi çalışıyoruz. Ben de evin annesi olduğum için bunu istedim. 7 yaşındaki oğlum Ali ile daha fazla vakit geçirmem gerekiyor. Bu sebepten dolayı uzun bir süre dizi yapmayacağım, tiyatroya devam edeceğim” diyerek açıklık getirdi. “Ali’ye kardeş mi gelecek” sorusuna ise “Allah nasip ederse gelecek ama şu an bir şey yok” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’i ilk defa 2006’da yayınlanan ve o dönemde fenomen olan Binbir Gece’de birlikte izledik. Bu dizide aşık olup evlendiler ve iki oyuncunun da yıldızı Binbir Gece ile parladı. Dizinin yurt dışına satılmasıyla şöhretleri dünyanın dört bir yanınan yayıldı. Oğullarının doğumu mutluluklarını perçinledi. Bu arada farklı projelerde çalışan çiften Bergüzar Korel, Karadayı dizisi ile Halit Ergenç ise Muhteşem Yüzyıl’daki Kanuni Sultan Süleyman rolü ile kariyerinde zirveye ulaştı. Ve 10 yıl aradan sonra geçen sezon Vatanım Sensin’in başrolleri için yeniden bir araya geldiler. Bu defa seyircinin karşısına Kurtuluş Savaşı’nın vatansever komutanı Albay Cevdet ve eşi Hemşire Azize olarak çıktılar. İki sezondur Perşembe geceleri reytingte birinci sırayı kimseye bırakmayan dizi bir rekora imza atarak 50 ülkeye satıldı.

Karadayı’dan sonra ara vermek istedi

Vatanım Sensin dizisinden aylık 240 bin TL kazandığı konuşulan Bergüzar Korel’in çalışma süresinin azaltılmasını istemesi, bazıları tarafından “şımarıklık” olarak görülse de güzel oyuncu zaten 3 sezon devam eden bir önceki dizisi Karadayı’dan sonra aldığı çok yorulduğu için ekranlara ara verme kararını açıklamıştı. Buna rağmen, Vatanım Sensin’den gelen teklifi nasıl kabul ettiğini bir röportajında şöyle anlatmıştı: “Çok yorulmuştum. Bu sene çocuğumla olmak istiyordum. Halit’in bu projesi de uzun zamandır belliydi. Konuyu biliyordum ama senaryoyu okumamıştım. Bir süre sonra kadın oyuncu arayışına girildi. Bir gün gazetede kendi adımın da geçtiğini gördüm. Eşzamanlı olarak yapım şirketinden arandım. Uzun süre senaryo masanın üzerinde durdu. Ne zaman aldım, okudum, o zaman ikna oldum. Azize’nin yazılış biçimi beni çok etkiledi.”

Haberin Devamı

Kadınların yüzde 40'ı anne olmak için işi bırakıyor

Bergüzar Korel’in çalışma süresinin azaltılması talebi, sahnelerinin de azalması algısını yarattığı için seyirciyi üzse de 35 yaşındaki oyuncunun oğluna daha çok vakit ayırmak ve ikinci kez anne olma isteği herkes için kabul edilir bir durum. Çünkü Türkiye’de çalışan kadınların yüzde 40’ı hamilelik döneminde ya da çocuğu olduğunda işini bırakıyor. Doğa gereği her anne olan kadın çocuğuyla birlikte vakit geçirmek istiyor. Bergüzar Korel, oğlu Ali’yi doğurduktan altı ay sonra “Bitmeyen Şarkı” dizisine başlamıştı. Yaptığı her dizinin finalinden sonra yeni sezonda ekranda olmayacağını söyleyen Korel, bu kararını daha önce gerçekleştiremese de bu defa daha dizi bitmeden çalışma süresinin uzunluğundan dert yanmaya başladı. 2016 yılında Cihangir’de Not Just Coffee’yi açan Bergüzar Korel, burada kahvenin yanında kendi reçetesi olan kurabiyeleri satıyor.

Haberin Devamı

Çocukları için aynı gün izin yapıyorlar

Karı-koca aynı sette çalışan Bergüzar Korel ve Halit Ergenç yapımcıdan çocukları ile ailece görüşebilmek için aynı gün izin yapabilme isteğinde bulunmuş. Sette ayrı odaları bulunan ve evli bir çiften çok arkadaş olan Korel ve Ergenç’in bu sezon karşılıklı sahneleri de iyice azaldı. Korel, aynı sette karı koca olmak ile ilgili ise şunları söylemişti. “Başlarda çok korkuyorduk. Gerçekten bu kadar rahat çalışabileceğimizi beklemiyordum. İşin başlangıç ve bitiş saatleri dışında iş konuşmuyor, kendi sahnelerimize dair planlar yapmıyoruz. Sette aynı odada bile çok az zaman geçiriyoruz. Zaten hayatımda ilk kez duygusal ve fiziksel olarak bir işte bu kadar yoruluyorum. Dolayısıyla bizim sette Bergüzar-Halit olarak vakit geçirme imkânımız yok. Evde de sanki başka setlerde çalışıyor gibiyiz.”

Haberin Devamı

Tuba Büyüküstün de yorgunlardan

Yazının başında bahsettiğimiz diğer kadın starlara gelince birçok kişinin bildiği gibi Tuba Büyüküstün, geçen sezon final yapan Cesur ve Güzel’den sonra bu sezon ekranlarda yok. Yaşadığı aşkla gündeme gelen Büyüküstün de çok yorulduğunu söyleyip gelen teklifleri kabul etmeyenlerden. Adı en son Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolde olduğu Fatih dizisinde geçen güzel oyuncu bu teklifi de geriye çevirmişti. 25 Ekim’de Los Angeles’ta düzenlenen Uluslararaı Asya Film Festivali’nde jüri üyesi olmuştu. Büyüküstün festivalde “Önce Babamı Öldürdüler” filminin yönetmeni ünlü Hollywood starı Angelina Jolie ile biraraya gelmişti.

Beren Saat ise küskün
Aşk-ı Memnu’daki Bihter karakteriyle seyircinin gönlünü fethetmeyi başaran güzel oyuncu Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi ile şöhretinin zirvesine çıktı. Anne olmak istediği bilinen Beren Saat, Muhteşem Yüzyıl Kösem’den sonra iki sezondur ekranlarda görünmüyor. Her fırsatta annesine olan sevgisini dile getiren Saat şu sıralar hasta olduğu bilinen annesiyle ilgileniyor. Beren Saat’in “Neden uzun süredir ekranlarda değilsiniz” sorusuna “Küskünüm” diye cevap verdiği biliniyor. “Neden küskünsünüz?” sorusunun cevabını ise yanıtsız bırakıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR