Nane ve maydanoz anne sütünün kalitesini düşürüyor

Doğum sonrası anneler büyük bir mutluluk yaşarken bir yandan da hiç tanımadıkları duygular, durumlar ve süreçlerle baş etmek zorunda kalıyor. Emzirme dönemi de bunların başında geliyor.

Doğumdan hemen sonra başlayan emzirme dönemi anneler için cevabı bulunması gereken birçok soruyu beraberinde getiriyor. Central Hospital’dan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öznur Yılmaz Gondal, yeni annelere bilmesi gerekenleri anlattı. Anne sütü ile beslenen bebeğin D vitamini dışında su dışında ilk altı ay hiçbir et gıdaya gereksinim duymaz. Anne sütü alan bebekler, başta ishal olmak üzere çeşitli mikroplu hastalıklardan korunurken, ilerleyen dönemlerde de daha az hastalanır.

Nane ve maydanoz anne sütünün kalitesini düşürüyor

Anne bebek iletişimi için önemli

Annenin bebeğini benimsemesi ve bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanması da emzirme ile kolaylaşır. Anneden gelen ilk sütün miktarının az olması kimi zaman endişelere neden olabiliyor. Fakat gelen sütün bebeğin beslenmesinin ve bağırsaklarının çalışmasının desteklenmesi için yeterli olduğu bilinmeli. Ayrıca sağlıklı her annenin, bebeği için yeterli miktarda süt üretebildiği unutulmamalı.

Turşu ve sirke sütü azaltır

Emzirme döneminde annelerin uzak durması gereken yiyeceklerin başında nane ve maydanoz gibi sebzeler geliyor. Çünkü emzirme döneminde nane ve maydanoz tüketmek sütün kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Ayrıca nane ve maydanoz kokusu süte geçebildiği gibi, bebeğin sütü reddetmesine de yol açabiliyor. Nişasta unu, arpa unu, mısır ve şeker karışımı ile yapılan yiyeceklerden de uzak durulmalı. Aşırı tuz tüketimi, şalgam, salamura ve turşu, limon suyu ve sirke de anne sütünü azaltabiliyor.

Haberin Devamı

Uykunuza dikkat edin

Annenin uykusuz kalması, süt üretimini destekleyen prolaktin hormonunu olumsuz etkiler. Bu nedenle bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Stresteh uzak durun. Neşeli olan annenin melatonin hormonu yükseltir. Bu da bebeklerdeki alerjik problemleri azaltır.

Bu besinleri tüketin!

Su: Anne sütü üretimini destekleyen besinlerin başında su geliyor. Emziren anneler normale oranla daha fazla miktarlarda su tüketmeli.

Havuç: Anne sütünü arttırabilmek için anneler sık sık havuç yemelidir.

Rezene: Anne sütü için gerekli olan östrojen ve prolaktin üretimini teşvik eder.

Haberin Devamı

Baklagiller: Annenin süt miktarının artışını sağlarken, kalitesini de yükseltir.

Dereotu: Rezene ile yakın ilişkisi olan dereotu, sağlıklı anne sütü üretimini destekler.

Ceviz, fındık ve badem: Bu yağlı tohumlar, içeriğinde barındırdığı bazı aminoasitlerle süt oluşumunu destekler.

Bebekler, Molfix 3D Teknolojisi ile Keşfe Çıkıyor!

Molfix, yeni nesil annelerin beklentilerini yeni ürünüyle karşılıyor. Bebek bezinin sadece altı kuru tutmasıyla yetinmeyen Molfix, Türkiye’de ilk kez kullanılan 3D teknolojisi ile esnek yan ve bel bantlarına ek olarak elastik gövde sistemini sunuyor. Bu sistemle, bez ıslandığında sıvıyı emerken sarkma yapmıyor, bebeklerin vücuduna mükemmel uyum sağlıyor ve bebeklere hareket özgürlüğü tanıyor. Yeni Molfix’le bebekler, özgürce keşfederken, annelerin içi rahat ediyor. Elastik yan bantlar, çift katlı sızdırmaz bariyerler, rahat ve esnek gövde sistemi bebeklerin daha rahat hareket etmesini sağlarken, 2 katlı yeşil emici bölge, yumuşacık nesef alan iç ve dış yüzeyi ile Yeni Molfix, tam koruma sağlıyor. Dünyayı özgürce keşfeden bebeklerin bezi: Yeni Molfix, renk değiştiren ıslaklık göstergesiyle de annelerin işini kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR