En kısa ay biterken…

Şubatın bitmesine az kaldı. Marta güvenmesek de bahar da geliyor... Şimdi yeni hikayelerle tanışmak zamanı.

En kısa ay biterken…

Yüzünü güneşe dön…

"Ben Güneş… Peki bu aynada gördüğüm kim? Senden nefret ediyor, seni sevmiyorum! Yaşlı ve çirkinsin! Bir zamanlar güzeldin sanırım ama şimdi gözlerinin etrafında kırışıklıklar var, kilolusun! Bedenin de ruhun da eski! Estetik cerrahı ve güzellik uzmanı da işe yaramadı. ”Bir akşam elime geçen o kitabın ve yazarı Şebnem Işılay'ın hayatımı değiştireceğini tahmin edemezdim. Okuduklarımı hayata geçirdikçe kendimi yeniden yarattım. Bugün ilk defa kendimi gerçekten seviyorum. Şermin Yılmaz Güneş Sarısı adlı kitabında bir kadının orta yaşların başındaki yolcuğundan, kendini yeniden keşfetmesinden söz ediyor. Kadın olmanın, genç kalmanın önemini vurguluyor. Kendimizi yenilemeye ve yeniden keşfetmeye en hazır olduğumuz yepyeni bir aya yaklaşırken mutlaka okunması gereken bir kitap…

En kısa ay biterken…

Yeni bir polisiye anlayışı

Gerilim sever misiniz bilmiyorum, ben bu tür kitaplara hep temkinli yaklaşırım. İnandırıcı olmasını beni sanal değil, hakiki bir gerginliğin içine sokmasını beklerim. Bu bende hem okuma azmi, hem de kitabın sonunu görme merakı uyandırır.

Haberin Devamı

Sandrine Celette’nin Çelikten Düğümler’i böyle gerçekçi bir polisiye ve psikolojik roman karışımı…

Yabacı basın şöyle söz etmiş kitaptan: "Okuyucuyu baştan uyaralım: Bu romanı bugüne kadar okuduklarınızla karşılaştırmayın. Klasik Fransız edebiyatı, psikolojik roman ve polisiye roman karışımı bu harika eserin eşi benzeri yok.” - L’Express Bu muhteşem (Amerikalıların tabiriyle) captivity thriller, tarzın klasiklerini ve Stephen King’in Sadist’ini hatırlatıyor.” Le Figaro Magazine Farklılığı her dilde fark edilen romanın başarılı çevirisi Z.Canan Özatalaya’a ait.

En kısa ay biterken…

İnsan bedeninin kara kutusu…

Bizi düşündüren, bedenimize hayat veren, aklımızın , zekamızın ev sahibi beynimiz hakkında düşündünüz mü hiç? Beyin insana dair hangi sırları barındırır? Bilinçaltımız bizi nasıl etkiliyor? Beyin kapasitemizin ne kadarını kullanıyoruz? Her yaşta daha zeki olmak için ne yapmalıyız? Her insanın beyni parmak izi gibi eşsiz mi? Kişiliğimizi beynimiz mi belirler? İnsanoğlu neden şiddete meyilli? Linç nasıl bir ruh hali yaratıyor? Psikopatlar nasıl bir beyin yapısına sahip? Soruları siz soruyorsunuz; Beynin Sırları adlı kitapta Pelin Çift ve Prof. Dr. Sinan Canan birlikte cevaplıyor. Kitabı okurken şaşıracak ve insanın yaratılış mucizesini bir kere daha düşüneceksiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR