Gazete Vatan Logo

Türk yolcu ABD uçağında kokpite girmeye çalıştı!

ABD'de Los Angeles'tan Hawaii adalarının başkenti Honolulu'ya hareket eden American Airlines havayollarına ait uçaktaki uçuş esnasında bir Türk yolcu kokpite girmeye çalıştı.

Türk yolcu ABD uçağında kokpite girmeye çalıştı!

ABD'de American Airlines'a ait Los Angeles'tan Hawaii'ye uçan bir uçakta 20'li yaşlarda Türk bir yolcunun kokpite zorla girmeye çalıştığı öğrenildi.

Türk yolcunun kokpite zorla girmeye çalışmasının ardından Hawaiian Air National Guard F-22 jetleri, American Airlines uçağına eskortluk yaptı. Türk yolcuya uçakta yolculuk etmekte olan polis müdahale etti.

ABD basınına yansıyan haberlere göre; Türk yolcunun Los Angeles Uluslararası Havaalanı'ndaki güvenliği de ihlal ettiği ancak değerlendirmeler üzerine uçağa binmesine izin verildiği kaydedildi.

Uçağın Honolulu Uluslararası Havaalanı'na inmesinin ardından Türk yolcunun FBI tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı aktarıldı. Geri kalan 180 yolcunun da otobüsle terminallerine gönderildiği söylendi.

FBI Honolulu Ofisi yayımladığı bildiride, olayla ilgili soruşturma evresinin erken olduğunu belirtti. Bu nedenle yorum yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı