Gazete Vatan Logo

Türk yazarın ödüllü kitabı Türkçe’de!

Türk yazarın ödüllü kitabı Türkçe’de!

İngilizce yazdığı ‘Ten Deep Footprints’ adlı romanıyla Şubat 2013’de Uluslararası HarperCollins Authonomy ödülünü kazanan Türk yazar Lüset Kohen Fins, kitabını kendisi tercüme ederek Türkçe’ye de kazandırdı. Mark Twain, Agatha Christie ve Paulo Coelho gibi dünyaca ünlü yazarların eserlerini yayınlayan HarperCollins’in

açtığı yarışmada birinci olarak altın madalya alan Lüset Kohen Fins, doğma büyüme İstanbullu, aynı zamanda da Türkiye’yi yurt dışı tanıtan bir turizm elçisi. 1997-2009 yıllarında çıkardığı City Plus İstanbul ve İstanbul Beyond Your Expectations dergileriyle İstanbul’u yurt dışındaki hedef kitlelere tanıttıktan sonra çalışmalarına ABD’de devam eden yazarın Türkçe’ye ‘On Derin Ayak İzi’ adıyla çevirdiği kitabı, cesur üslupla yazılmış çağdaş bir metropol hikâyesi.

Her sayfası film karesi...

Romanın ilk bölümünde dünyaca ünlü bir talk-show yıldızı olan Chloe Franklin’in 2020’deki hayatına konuk oluyoruz. Reyting kaygısıyla yapılan kurnazca bir plan bizi 2013 yılına geri götürüyor ve dört kişinin hayatına giriyoruz. Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını vurgulayan kitap, her sayfasında film karesi seyrediyormuş hissi yaratıyor. Lüset Kohen Fins, ‘Ten Deep Footprints’ adlı ilk kitabını senaryolaştırmayı da hedefliyor.

Haberin Devamı