Gazete Vatan Logo

Türk uçağı krizi!

Amerika'da yapılan Demokrat Parti Kurultayı krizi bitmiyor

ABD’de Demokrat Parti’nin Kuzey Carolina eyaletinde düzenlediği ulusal kurultayın yankıları dinmiyor. Bu kez de kurultay sırasındaki sunumlarda ABD uçağı yerine Türk filosunun uçaklarının kullanıldığı iddia edildi.

Eylül ayının ilk haftasında düzenlenen kurultayın son gününde, Massachussetts Senatörü John Kerry ve Emekli Donanma Amirali John B. Nathman, ordudan gazilerle birlikte sahneye çıkmış ve Demokrat Parti'nin askeri personele ve gazilere verdiği destekle ilgili sunumlar yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, sunum sırasında fonda oynatılan görüntülerde Sovyet döneminden kalma dört Rus savaş gemisinin kullanıldığı ortaya çıkmış ve yetkililer özür dilemek zorunda kalmıştı.

Daha bu konudaki tartışma bitmeden bu kez yine aynı sunumda arkada görünen gösteri uçaklarının Türkiye’nin filosuna ait olduğu iddia edildi.

Eski bir Hava Kuvvetleri pilotu, kanat konfigürasyonu ve grubun uçuş şekline bakılırsa uçakların ABD gösteri filosu değil Türk Yıldızları ekibi olduğunu öne sürdü. Dahası uçak sayısının sekiz olması gerektiği, ancak kurultayda kullanılan görselde yedi uçak olduğu belirtildi.

Cumhuriyetçi blog ve haber sitelerinde bu durum çok büyük tartışmaya neden olurken Demokrat Parti’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Cumhuriyetçiler, bu yanlış fotoğraf kullanımlarının partinin gazilerden ne kadar kopuk olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. (Hürriyet)

Haberin Devamı