Gazete Vatan Logo

Türk'ten 'AKP-CHP ittifakı' iddiası

DTP lideri Türk, CHP’nin AKP lehine ittifak oluşturduğunu iddia etti

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Van ve bazı illerde CHP’nin AKP lehine ittifak oluşturduğunu iddia ederek “CHP yolunu şaşırmış, bazı bölge illerinde AKP’ye koltuk değneği olmaya çalışmaktadır” dedi. AKP ve CHP’yi “bir ipte oynayan iki cambaz”a benzeten Türk “Biri darbeyle korkutuyor diğeri de Siyasal İslam tehdidiyle” dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk partisinin Meclis grup toplantısında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Hafta sonu Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte halkın üzerinde terör estirildiğini, yaşananların AKP iktidarındaki 21’nci yüzyıl Türkiye’sinin ibretlik bir fotoğrafı olduğunu söyleyen Türk, eylemlere izin verilseydi olayların hiçbirisinin yaşanmayacağını kaydetti. Olayların başlatan ve tırmandıranın demokratik hakkını kullanmak isteyen yurttaşların değil onlara saldıran ve saldırı emrini verenler olduğunu belirten Türk, olaylarda çocukların da şiddet gördüğünü kaydederek “Dün Erdal Eren’i yaşını büyüterek asanlar bugün de 8 yaşındaki, 10 yaşındaki çocukları sokaklarda işkenceden geçirip, cezaevine atıyor. Bu zihniyetin bugünkü temsilciliğini ise sözüm ona darbelere karşı olduğunu savunan AKP yapıyor. Dünün cuntacıları bir çocuğu asıyordu, bugünün iktidarı da çocukları zindanlara atıyor. İşte AKP’nin gerçek yüzü budur.” diye konuştu.

-“AKP AKLINI BAŞINA ALMALI”-

Hükümetin yerel seçimler öncesinde bölge seçmenine karşı daha saldırgan bir tutum aldığını savunan Türk, bölgedeki valilerin tavrını da eleştirdi. Türk “Dün AKP’nin makarnasını, kömürünü, çamaşır makinesini dağıtan AKP valileri bu gün de demokratik gösterilerin bastırılmasıyla görevlendirilmiştir. Diyarbakır ve Batman Valileri kentin valisi olma vasıflarını yitirmiş, halkın kafasına indirilen AKP sopasının temsilcileri haline gelmişlerdir. Derhal istifa etmeleri gerekirken ne yazık ki bu görevlilerin AKP tarafından korunduğunu ve kollandığını görüyoruz. Halka karşı suç işleyenlerin kollandığı bir zihniyet Ergenekon’a çıkar. Kürtlere karşı işlenen suçları meşru gören zihniyet bugün halen varlığını sürdürüyor. Üzerine gidilirse gerçek terörün ne olduğunun açığa çıkacağından korkuyorlar. Şu iyi görülmelidir ki bugün de AKP Ergenekon’u iş başındadır. Bu çok tehlikeli bir süreçtir. “dedi. AKP’yi bölgede olağanüstü hal rejimi yaratarak halkı korkutmaya ve sindirmeye çalışmakla suçlayan Türk “AKP aklını başına almalıdır. Yoksa yaşanacak bir kaos bu ülkeye kaybettirir.“uyarısında bulundu.

-“AKP VE CHP BİR İPTE OYNAYAN İKİ CAMBAZ GİBİ”-

Türk, yerel seçimleri de değerlendirdiği konuşmasında AKP ve CHP’yi bir ipte oynayan iki cambaza benzetti. “Biri darbeyle korkutuyor, öbürü de Siyasal İslam tehdidiyle” diyen Türk, DTP olarak bu seçimlerde rollerini en güçlü şekilde oynayacaklarını belirterek şöyle konuştu:
“29 Mart’tan çıkacak sonucun demokratikleşme ve barış adına ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz. DTP’nin kazanması barışın ve demokrasinin de kazanacağı bir süreç olacaktır. Kimse DTP’den korkmamalıdır. Bazı köşe yazarlarının yerden yere vurdukları AKP’yi sırf DTP korkusu nedeniyle Bölge’de desteklerini üzülerek görüyor ve izliyoruz. Yine medyanın, DTP’yi sanki seçimlere giren bir parti değilmiş gibi yok saymasını da üzülerek izliyoruz. Meclisin üçüncü muhalefet partisini yok sayan bu tutumu karşısında medyaya el insaf diyoruz. DTP demokratik bir Türkiye için şanstır. DTP’nin büyümesinden, kazanmasından korkmayın”

-AKP VE CHP’YE “İTTİFAK” SUÇLAMASI-

Türk, Van ve bazı illerde CHP’nin AKP lehine ittifak oluşturduğunu da öne sürdü. Bazı basın yayın organlarında AKP’ye ait gizli bir genelgeden söz edildiğini, bu genelgede AKP’nin DTP’ye karşı CHP ve MHP’yle bazı seçim bölgelerinde işbirliği anlaşması yaptığının ileri sürüldüğünü hatırlatan Türk, bu durumun düşündürücü olduğunu ancak kendilerini etkilemeyeceğini söyledi. Türk şunları söyledi:

“Çünkü biz halkın ittifakına güveniyoruz. O ittifakın adresi de bellidir, DTP’dir asla şaşmaz. Ama burada dikkat çekmek istediğimiz nokta yolunu şaşıranlardır. CHP yolunu şaşırmış, bazı Bölge illerinde AKP’ye koltuk değneği olmaya çalışmaktadır. Ama nafile. AKP enkazını ne CHP’nin ne de bir başkasının değneği taşıyamaz artık. Burada sosyal demokrat değerlere inananların, CHP’nin ne hale düştüğünü iyi görmesi gerekir. CHP kendilerine yönlendirilen kimi tarikatların desteği karşısında Bölge’de de AKP’yi destekler konuma düşmüştür. Bu ilkesizliği, bu siyasi oportünizmi bütün Türkiye iyi görmeli ve okumalıdır. Bölge’de bize karşı geliştirilen bu karanlık ittifakların başarı şansı şimdiye kadar olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Barajlarınız, bendleriniz, kutsal ittifaklarınız ırmağı ters yöne akıtamayacaktır. “

-ANKARA ADAYLARINI TANITTI-

Türk konuşmasının ardından partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak avukat Kamile Öncel’i aday gösteren DTP, Mamak ve Çankaya için de kadın aday gösterdi.

Haberin Devamı