Gazete Vatan Logo

Türk Telekom ‘oyun’a Sobee diyerek girecek

Türk Telekom, dünyaca ünlü oyun yazarı Mevlüt Dinç’in kurduğu Sobee’yi alıyor. Hedef ise dünya pazarına oyun ihraç etmek

Türk Telekom, Mevlüt Dinç’in kurduğu oyun sitesi Sobee’yi alıyor. Birkaç gün içinde bu konuda resmi açıklamayı yapmaya hazırlanan Türk Telekom, Sobee ile Türkiye ve dünya oyun pazarının liderliğine oynama hesapları yapıyor.

Şirket, Sobee’de şu anda ABD’de satılan, Arapça ve İspanyolca’ya çeviren eğitim sitesi Vitamin’de izlediği stratejiyi izleyecek. Yani satın aldığı Sobee’yi geliştirecek, geniş kitlelere yönelik tanıtımlarla büyütecek ve oyunlarını sadece Türkiye ile sınırlı tutmayıp dünyaya ihraç edecek.

Türk Telekom’a yakın kaynaklar, “Şirketin CEO’su Paul Doany, her ortamda yeni şirketler alacaklarını söylüyor. Sobee de bunlardan biri. Önümüzdeki hafta içinde resmi açıklama yapılacak. Türk Telekom, Vitamin’de büyük başarı yakaladı ve kısa sürede dünyaya ihraç etti. Şimdi de Sobee ile oyun pazarına büyük hedeflerle giriyor. Orada da amaç dünyaya oyun satmak” değerlendirmesini yaptı.

Mevlüt Dinç kurdu

2000 yılında kurulan ve oyun geliştiren bir şirket olan Sobee, Vestel’in düzenlediği çok oyunculu çevrimiçi futbol turnuvası “I Can Football”un yapımcısı olarak biliniyor. Kurucusu Mevlüt Dinç de birçok ödül almış dünyaca ünlü bir oyun yazarı...

Mevlüt Dinç, oyun dünyasında çok konuşulan Last Ninja 2, Street Racer, Time Machine, First Samurai ve Dual Blades gibi oyunları yarattı. Dual Blades, Nintendo platformundaki ilk Türk oyunu ünvanına sahip.

AMILO Mini 299 $ fiyatla Vatan’da

FUJITSU Siemens Computers’ın AMILO Mini Ui 3520 mini dizüstü bilgisayarı Vatan Bilgisayar mağazalarında satışa sunuldu. 1 GB RAM, 60 GB sabit disk ve Windows XP Home işletim sistemli ürünün fiyatı 299 dolar+KDV.

Gold 18. yaşını % 20 indirimle kutluyor

1991’de kurulan, bugün Altunizade, Bahçelievler, Levent ve Kadıköy’de mağazaları olan ve Türkiye’nin sayılı teknoloji marketleri zinciri arasında yer alan Gold,18’inci yılını yeni bir indirim kampanyasıyla dolduruyor. Kampanyada notebook’tan televizyona, video kameradan fotoğraf makinesine binlerce ürün yüzde 20 indirim fırsatıyla sunuluyor.

HTC’den uygun fiyata dokunmatik telefon: Viva

HTC Corporation, yeni modeli HTC Touch Viva’yı Türkiye’de pazara sundu. Touch Viva, HTC’nin navigasyon teknolojisi TouchFLO’yu kullanıyor. Türkçe Windows Mobile 6.1 Professional ile kullanıcılar takvim, kişiler, e-postalar ve daha fazlasını kişisel bilgisayarlarıyla senkronize edebiliyor. Touch Viva Nisan’dan itibaren fırtına grisi renk seçeneği ile 349 dolar+KDV’ye satışa sunulacak.

Toshiba JournE Air internete doğrudan bağlanıyor

TOSHIBA iki yeni kablosuz dijital fotoğraf çerçevesini piyasaya sundu. Toshiba JournE Air 1000 ve JournE Air 801 Flickr ve Picasa gibi internet üzerinden fotoğraf paylaşım platformlarına ve RSS yayınlarına kablosuz erişim sağlıyor.

JournE Air 1000, dünyanın her yerinden DJ’leri ve yayıncıları kapsayan web tabanlı bir dizin olan Shoutcast aracılığıyla kullanıma hazır 30-50 istasyona sahip bir internet radyoyu içeriyor.

FreeAgent Theater HD Türkiye’de

SEAGATE yeni FreeAgent Theater medya oynatıcısını piyasaya sundu. Ürün, video, film ve fotoğrafların televizyonda izlenmesini kolaylaştıran ve dijital medya keyfini artıran bir ev sinema çözümü.

Samsung’un ‘mini’si daha çok veri depoluyor

SAMSUNG NC10 mini dizüstü bilgisayarlar, S serisi S1 Mini ve S2 Portable harici sabit disk sürücüleri ile daha geniş veri depolama alanı sunuyor. Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, “NC10 mini dizüstülerde 160 GB’lik HDD var. Daha fazla alan ihtiyacı olanlara S serisi ile alternatif çözüm sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı