Gazete Vatan Logo

Türk Telekom ‘3 boyutlu’ büyüyecek

Yılmaz, şirketin büyüme vizyonunu anlattı

Türk Telekom’un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, şirketin ‘dijital yaşam dönüşümü’, ‘değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri’ ve ‘dünyaya açılım ve büyüme’ olarak belirlediği 3D Vizyonu ile büyüyeceğini söyledi. Şirketin değerini artırmak için çalışacaklarını kaydeden Tahsin Yılmaz, yeni dönemde bölgesel güç olmayı hedeflediklerini, bunun için satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini vurguladı.

Gelecek dönem büyüme vizyonunu belirleyen Türk Telekom’un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türk Telekom’un ‘3D vizyonu’ olarak adlandırdığı bakış açısını ‘dijital yaşam dönüşümü’, ‘değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri’ ve ‘dünyaya açılım ve bölgesel büyüme’ olarak açıkladı. Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türk Telekom’un yeni döneme 3D vizyonu ile girdiğini ifade ederek,“Teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümler ile destekleyerek Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve mükemmel hizmet anlayışı ile tamamlayacağız” diye konuştu.

Dijital çözümlerin günlük hayatın parçası olduğunu belirten Tahsin Yılmaz, “Türkiye’nin teknolojik altyapısını sağlayan şirket olarak geleceği biz şekillendirmek istiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, eğlence ve enerji alanları dahil olmak üzere birçok alanda değer katacak teknolojilerin geliştirilmesinde öncülük edeceğiz” dedi.

Fırsatlar değerlendirilecek

Türk Telekom’un bölgenin iletişim ve veri köprüsü olduğunu vurgulayan Tahsin Yılmaz, şirketin büyümesini destekleyecek satın almalar ile bölgede büyüme için de fırsat kollayacaklarının altını çizdi. Yılmaz, “Akıllı büyüme stratejimizle bölgede gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde bölgesel bağlantı merkezi olma yönündeki çalışmalarımızı güçlendirecek işbirliklerine ve yatırımlara odaklanacağız” dedi.

Yılmaz, 6 yılda 11 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılın ilk 6 ayında da ilave olarak 1 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlattı. Yılmaz, “Tüm bu yatırımların, projelerin amacı Türk Telekom’un bölgede ve dünyada gücünü arttırırken, değerini de daha yüksek noktalara çekmektir. Bölgesel güç olma noktasında adımlarımızı hızlandırmak istiyoruz. Genel kurul yönetim kuruluna satın almalar için 300 milyon euroluk bütçe yetkisi aktardı. Dünyaya açılım anlamında eğer bir satın alma fırsatı olursa bu konuda da Türk Telekom’u bölgede ve dünyada daha iyi bir yere getirecek her türlü değerlendirmeyi hızlı bir şekilde yapacağız” değerlendirmesini yaptı.

Önümüzdeki dönemde fiber optik teknolojisiyle hız konusunun konuşulmayacağına, fiber kent adını verdikleri projenin tam ortasında olduklarına da değinen Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz, 2015 sonunda bu dönüşümün bitirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Yılmaz, ses haberleşmesinde rekabetin sona erdiğine inandığına, artık rekabetin datada olacağına da vurgu yaptı.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU!

TTNET’ten Türk Telekom’a geçen Tahsin Yılmaz, “İş hayatına başladığım ilk şirket olan Türk Telekom’a böyle üst düzey bir görevle geri dönmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Şirketin değerini artırmamız lazım

TÜRK Telekom’un Hazine’ye ait olan yüzde 31.68’lik payının özelleştirilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, şirketin değerini arttırmak için çalışacaklarını anlattı. Yılmaz, “Türk Telekom’un değerini ne kadar arttırırsak devletimiz gelir anlamında daha iyi bir seviyeye ulaşacaktır diye düşünüyoruz. Maliye Bakanı ile geçtiğimiz günlerde Türk Telekom’dan beklentinin ne olduğu yönünde konuştuk, kendisi bize Türk Telekom’un değerini arttırmamızı söyledi. İMKB’de işlem gören bir firmayız. Kârlılık açısından çok sorumluluğumuz var. Ama benim yöneticilik anlayışım açısından bu işin üç sac ayağı var; Müşteri, hissedar ve çalışan memnuniyeti. Bunları sağlamaya çalışacağım” diye konuştu.

Bu arada dün açıklama yapan Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Türk Telekom hisselerinin yüzde 6.68’e kadarlık kısmının halka arzının gündemlerinde olduğunu, danışman şirket seçiminin önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi.

Dünya çapında Türk şirketlerinin çıkması için katalizör olacağız

TÜRK Telekom’un yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin iletişim altyapısını en ileri teknolojilere hazır hale getirdiğini de kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: ”Şimdi zaman, bu altyapı üzerinden yaşamı dönüştürme zamanı, hayatın her alanında çözümler üreterek dijital şehirler kurma zamanı. Hayatı kolaylaştıracak çözümler ile yaşamımızdaki dijital dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu dönüşümü desteklemek için hedefimizi sürdürülebilir yatırım ve teknoloji eko-sistemi olarak belirledik. Ekonomilerin itici gücü olan inovasyon ve girişimcilik için uygun teknolojik ortamı sağlıyoruz. Türk Telekom Grubu teknoloji şirketleri eğitimden sağlığa, enerjiden eğlenceye kadar birçok alanda çözümler geliştiriyor. Bu çözümleri hayatın her alanına yayabilmek için gelin işbirliği yapalım, Türk Telekom’un altyapısından ve uzmanlığından faydalanın, birlikte el ele herkesin hayatına dokunacak çözümler geliştirelim. Geleceği şekillendirecek fikirlere kapımız her zaman açık. Türkiye’nin hem yazılım hem de geliştirme alanında giderek güçlenen bir damarı olduğunu görüyoruz. Türk Telekom işbirliği ile bölgede söz sahibi olacak bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz. Kuluçka mekanizmaları ve partner eko-sistemiyle bu süreci destekleyeceğiz. Türkiye’den dünya çapında teknolojiler geliştirecek şirketlerin çıkması için katalizör görevi üstleneceğiz.”

Haberin Devamı