Gazete Vatan Logo

Türk tekstilcilerin ruble ayarı tuttu!

120 Türk tekstil markasının ürünlerini Rusya’ya pazarlayan Hikmet Eraslan, “Rusya krizini atlatmak için minimum 15 bin $ alım limitini kaldırdık, Türk üretici ürün başına 1 $ indirim yaptı. Satış arttı” dedi.

Türk tekstilcilerin ruble ayarı tuttu!

RUBLENİN dolar karşısında değer kaybı, Rusya ile ekonomik ilişkilerini geliştirmeye çalışan Türkiye’de büyük tedirginlik yarattı. Ancak Türk tekstil üreticileri aldıkları önlemlerle durumu hem kendi hem de Rus pazarındaki hazır tekstil alıcılarının lehine çevirdi.

Dosso Dossi Fashion Show kapsamında 120 Türk tekstil markasının ürünlerini Rusya ağırlıklı olmak üzere 30 ülkeye pazarlayan Hikmet Eraslan, “Biz, minimum 15 bin dolar alım limitini kaldırdık, Türk üreticiler de ürün başına bir dolar indirim yaptı. Tedirginliği ortadan kalkan Rus alıcılar daha fazla katılım gerçekleştirdi. Kazanan hem Türk tekstili, hem de Ruslar oldu” diye konuştu.

1 milyon adet sipariş alındı

Bu ay başında yaptıkları Dosso Dossi Fashion Show öncesi yaptıkları hamlelerle misafir sayısında düşüş beklerken, yüzde 10’luk bir artış gerçekleşmesini sağladıklarını kaydeden Hikmet Eraslan, sözlerini şöyle devam etti:

“Ürün bazlı bir dolarlık indirim yapan Türk tekstil markaları da durumdan çok memnun kaldı. Ruble’den dolayı herkes çok tedirgindi. Yıl içindeki devam edecek siparişlerle neredeyse 1 milyon adet Türk tekstil ürününün bağlantıları yapıldı. Bu durumdan Ruslar kadar Türk tekstilciler de kazandı. Sezon öncesi tekstil istihdamına da büyük bir katkı oldu.”

Haberin Devamı

Dosso Dossi Fashion Show’da bu yıl ünlü model Lindsay Ellingson podyuma çıktı.