Gazete Vatan Logo

Türk teknolojisi Suudi Arabistan’da

Türk teknolojisi Suudi Arabistan’da her ‘Alo’ diyene para kazandıracak

Ortadoğu’nun en büyük telekom operatörü olan Saudi Telecom’un aboneleri yaptıkları görüşmeler karşılığında puan kazanarak, bu puanları nakit para gibi kullanabilecek. Abonelerin puanlarını Suudi Arabistan’da 2 bin noktada harcaması için gereken altyapıyı Türk Telekom’un şirketi İnnova kurup yönetecek.

17.8 milyon GSM, 5 milyon sabit hat ve 1 milyon geniş bant abonesiyle Ortadoğu’nun en büyük telekom operatörü Saudi Telecom Company (STC), aboneleri için konuştukça puan kazandıran bir sadakat sistemini Türk teknolojisiyle devreye sokuyor. Türkiye’de elektronik ödeme sistemleri konusunda birçok projeye imza atan İnnova, STC’nin hem mobil hem de sabit hat abonelerinin konuştukça puan kazanacakları, bu puanları üye işyerlerinde kullanacakları sistemi kuracak. İnnova, abonelerin kazandıkları puanları Suudi Arabistan’ın 2 bin noktasında nakit para gibi kullanılabilmesi için gereken bilişim altyapısını kuracak.

Oger Group kapıları açtı

Bu projenin bu ay içinde hayata geçeceğini söyleyen İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz, “Bu projede sadece yazılım satmadık, baştan sona bir hizmeti hazırladık. Yazılım, donanım, bunların entegrasyonu, 2 bin noktaya dağılımı, destek ve eğitim hizmetleri gibi tüm ayakları biz üstlendik. Minimum 3 yıllık bir anlaşmaya imza attık ama bu proje önemli bir referans oldu. Bizim için yeni projelerin kapısını açacak” dedi.

Suudi Arabistan kapılarının açılmasında Türk Telekom’un ortağı Oger Group’un büyük faydası olduğunu kaydeden Ersöz, şöyle konuştu:

“Avrupa’da birçok proje alıyoruz, önemli işlere imza atıyoruz. Ancak Suudi Arabistan çok zor bir pazar, güven kazanmak uzun süre alıyor. Ortadoğu ve Arabistan’da kuvvetli bağları olan Türk Telekom’un ortaklığı sayesinde kapılar bize açıldı ve bu projeyi aldık. Zorlu bir pazara girdik ama çok fırsat var. Körfez ülkelerine yönelik planlarımız da var. Bunun için Dubai’de ofis açtık. İlk etapta Katar ve Dubai’de kamuyla iş yapacağız.”

Kuponlu dönem bitecek

Bu arada 2008 yılı içerisinde Oger Telecom’un yüzde 35’lik hissesini 2.85 milyar dolar karşılığında satın alan STC ile yapılan anlaşma çerçevesinde, STC’nin daha önce kağıt kuponlarla yürüttüğü Qitaf isimli nakit puan üzerine kurulu müşteri sadakat sistemi İnnova tarafından online bir yapıya kavuşturulacak. Kurulacak altyapı ile tahsilat ve ödeme başta olmak üzere mobil ödeme, uluslararası para transferi gibi pek çok yenilikçi uygulama da devreye alınabilecek.

Doany: Sizi 1 milyar $’lık şirket yapacağım!

İNNOVA Genel Müdürü Aydın Ersöz, şirketi ilk kurdukları andan itibaren yurtdışındaki standartlara sahip, büyük ölçekli bir şirket olmasını hedeflediklerini anlattı. Türkiye ve bölgede bilinen bir marka olmayı istediklerini kaydeden Ersöz, “Türk Telekom çatısı altında bu hedeflerimizi yakalama fırsatı var. Bugüne kadar altyapıya yönelik sistemler, iş çözümleri ürettik. SPD diye bir şirketi bünyemize katarak bundan sonra altyapı için hizmet vermeye başladık” dedi.

Ersöz, Türk Telekom’un da İnnova’yla ilgili planları olduğunu belirterek, “Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, bizi her gördüğünde ’Sizi 1 milyar dolarlık şirket yapacağım’ diyor. Gerçekten de büyüme planlarımızı hayata geçirmemizde Türk Telekom’un etkisi büyük olacak” diye konuştu.

Katar’a biometrik vize kiosku Akbank’a kredi makinesi yaptı

İNNOVA Bilişim Çözümleri A.Ş, 1999 yılında kuruldu. 400 civarındaki çalışanı olan şirket, geçen yıl 25 milyon dolar olan cirosunu bu yıl yüzde 30-40 artırmayı hedefliyor.

Telekomünikasyon, finans, üretim, kamu ve hizmet sektörlerine çözüm üreten İnnova, aynı zamanda bu çözümleri 15 ülkeye ihraç etti. 2007 yılında Türk Telekom bünyesine katılan İnnova, birçok kamu ve özel sektör kuruluşuna tam donanımlı kiosk da yapıyor. Örneğin Katar İçişleri Bakanlığı’na tüm vize ve gümrük işlemleri biometrik kontrollerle yapan 100’ün üzerindre kiosk projesini İnnova aldı. Akbank için geliştirdiği Kredi Makinesi de dünya bankacılık sektörüne örnek oldu. Aydın Ersöz, “Kiosk gittikçe güçlenen bir iş alanı. Biz müşteriye beğendirene kadar çalışıyoruz ve Avrupa’dan daha uygun fiyata ve daha kaliteli üretim yapıyoruz” dedi.

Avea 3G teknolojisini Açıkhava’da kutladı

AVEA, 3G teknolojisini basın mensuplarına tanıtmak için Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda özel bir konser düzenledi. 30 Temmuz Perşembe günü 3G’ye özel olarak gerçekleştirilen konserde Göksel ve Yalın’ın şarkılarıyla eğlenceli bir gece geçiren basın mensupları, Avea’nın 3G alanında geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerle tanışma fırsatı buldu. Avea, konseri TV hizmeti Mobilvizyon aracılığıyla TRT4 kanalından 3G hızında canlı yayınlayarak bir ilke imza de imza atmış oldu.

Teknosa’dan bilgisayar alana Vodafone’dan ücretsiz modem

VODAFONE ve Teknosa, ortaklaşa düzenledikleri “Bilgisayar Kampanyası”nı duyurdu. Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında hazırlanan özel paketlerden 1GB ya da 5GB aylık mobil internet paketlerinden birini alanlar, ücretsiz mobil modem ve Teknosa’dan bin liralık indirim çeki kazanacak. Açıklamaya göre, 5 Ağustos-30 Eylül 2009 tarihleri arasında özel Vodafone Mobil Modem İnternet paketlerinden 1GB ya da 5GB seçeneklerini 65 veya 75 liraya alan ve 24 ay kullanmayı taahhüt eden herkes, “HSUPA 7.2/2.0 Mbps” Vodafone Mobil Modem’e ücretsiz sahip olurken, tüm Teknosa mağazalarında kullanabilecekleri bin liralık indirim çeki kazanacak. İndirim çekleri dizüstü, masaüstü ve netbook bilgisayar alımlarında 31 Aralık’a kadar kullanabilecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “3G ile ülkemizde interneti sabit hatlara bağlı kalmadan, süper bir hızla özgürleştirerek tüm halkımızla buluşturmak adına bugüne kadar yapılmış en iddialı kampanyaya imza attık” dedi. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane’nin ise kampanyanın Eylül ayı öncesinde okul açılış dönemine de hazırlık olması açısından önem taşıdığını söyledi.

Nokia 3120 classic ile 299 liraya 3G’ye katılın

TURKCELL, 3G geniş bant teknolojisiyle uyumlu olan Nokia 3120 classic cep telefonunu, 299 TL’ye müşterilerine sunuyor. Şirketin düzenlediği kampanyayla tüm 3G servislerine uyumlu Nokia 3120 classic cep telefonu alanlara 1 aylık mobil TV’yi ve internet paketi hediye olarak veriliyor.

Nokia 3120 ile web içinde dolaşabilir, e-posta gönderebilir ve yüksek hızlı 3G bağlantı üzerinden içerik indirebilirsiniz.

Flaşlı 2 megapiksel kamera, entegre MP3 çalar ve stereo FM radyo cihazın özellikleri arasında...

Bluetooth kulaklıkla müzik keyfi

SAMSUNG’UN yeni bluetooth kulaklıklarından WEP870, bu ay itibarıyla raflarda yerini alıyor. Kulaklıkta bulunan A2DP Bluetooth profili, aynı zamanda müzik dinleme imkanı da sunuyor. Gelen aramalarda stereo ses yavaşça kısılırken, çağrı bittiğinde yeniden stereo konuma geri dönen kulaklık seti, çoklu bağlantı fonksiyonu ile cep telefonu ve diğer ses cihazlarına aynı anda bağlanma imkanı sağlıyor.

6 saatlik konuşma süresi veya tek şarj ile 180 saat stand-by cihazın öne çıkan özelliklerinden...

Samsung’dan minimalist telefon: C3053 Bliss

SAMSUNG Electronics’in yeni modeli C3053 Bliss minimalist tasarımı ile öne çıkıyor. 2 inç LCD ekrana sahip olan C3053 Bliss dilediğiniz zaman müzik dinleme keyfi sunuyor. C3053 Bliss’de bulunan VGA kamera ile en değerli anlarınızı ve anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Siyah, pembe, turuncu ve mor renk seçenekleri ile KDV dahil 229 TL’ye satışa çıktı.

Haberin Devamı