Gazete Vatan Logo

Türk siyaset bilimciye ‘yükselen yıldız’ ödülü

Cambridge Üniversitesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Ayşe Zarakol, İsveç Siyaset Bilimi Derneği (SWEPSA) tarafından, ‘uluslararası ilişkiler bilimini ileri taşıyan uluslararası yükselen yıldız’ seçildi.

İsveç Siyaset Bilimi Derneği Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanı Prof. Annika Björkdahl, Zarakol’a bu seçimi şöyle duyurdu:

“Derneğimizin Uluslararası İlişkiler Bölümü her yıl yaptığı araştırmalarla uluslararası ilişkiler bilimini daha ileri götürmeyi başaran ülkelerarası ‘yükselen yıldız’ (rising star) bir bilim insanını seçer. Yaptığınız araştırmaların uluslararası ilişkiler alanına yenilikler getiren son derece ileri görüşlü çalışmalar olduğunu gördük. Bu yüzden de sizi bu onur ile ödüllendirmekten sevinç duyuyoruz.” Ödül çerçevesinde Zarakol Umea, Uppsala, Stockholm, Göteborg ve Lund üniversitelerini kapsayan bir ziyaret turnesine çağrıldı. Ödülü, Ayşe Zarakol’a resmi olarak sonbaharda düzenlenecek olan yıllık SWEPSA toplantısında takdim edilecek.

SWEPSA NEDİR?

1970 yılında kurulan SWEPSA İsveç genelinde siyaset bilimine ilgi duyan tüm kurum ve bireyleri bir araya getiren bir dernek. Derneğin ülkedeki 14 üniversite ve 22 kolejde üyeleri bulunmakta. (ZETE)