Gazete Vatan Logo
Magazin Türk Sineması yakında yok olur

Türk Sineması yakında yok olur

Yılda sadece bir-iki filmin adından söz ettirmesi sinemamız adına içler acısı bir durum. Bu kan kaybı sürerse sinemamız tamamen tükenir

Ünlü aktör Tarık Akan, Türk Sineması'nın bu gidişatla tamamen tükeneceğini söyledi. Başrollerini Okan Bayülgen, Güler Ökten, Rutkay Aziz ve İdil Fırat'la paylaştığı "Gülüm"adlı filmin setinde konuştuğumuz Akan, "Türkiye'deki sinema dünyası çok yavaş ilerliyor. Bulunması gereken yerde değil. Patinaj yapıp duruyor. Oysa sinema kültürünün farklılaşması, daha çağdaş bir yapıya kavuşması gerekiyor. Bu zamanında sağlanmalıydı. Bu yapılmadığı için de sürekli kan kaybediyor" dedi. Gerçekleştirilen çalışmaların beğenilmekten ileri gidemediğini vurgulayan Tarık Akan, "iki iş uluslararası platformda kendinden söz ettirir, içeride belki biraz hareketlenme yaşanır. Ama bu demek değildir ki, Türk Sineması dünya platformuna çıktı. Çünkü daha fazla şeyin yapılması gerekli.. Türkiye'de günümüz sinemacılığının ilerlemesioldukça yavaş. Sinemacılık daha farklı yerlerde olmalı. Dünya sinemasında adının geçmesi, büyük festivallerde boy göstermesi gerekir. Ama bunların hiç biri olmuyor. Böyle giderse Türk Sineması diye birşey kalmayacak. Bu konuda harekete geçmesi gereken ilk kurum da Kültür Bakanlığı'dır" diye konuştu.

Çok iddialıyız

Ünlü aktör Tarık Akan, yapımcılığını ismet Kazancıoğlu, yönetmenliğini ise Zeki Ökten'in üstlendiği son filmini sinemaseverlerin sonuna kadar büyük bir keyifle izleyeceklerini ifade etti. "Güle Güle" filminin de senaristi olan Fatih Altınöz'ün yazdığı filmde Okan Bayülgen'in canlandırdığı karakterin babasını oynayan Tarık Akan, ekip arkadaşlarıyla her açıdan uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirtti. Çekimleri devam eden "Gülüm" adlı filmde, eski jenerasyon ile yeni gençlerin anlayış farklılıkları, dünyaya bakış açıları ve yaşam tarzları anlatıyor.

Haberin Devamı