Gazete Vatan Logo

Türk sevgilisi zengin İngiliz'i öldürdü mü?

İngiliz halı tüccarı, Türk sevgilisi Berna Özdoğan ile geldiği Ankara'da kayıplara karıştı. Türk ve İngiliz polisi, olayı çözmek için daha önceki eşini zehirlemeye kalktığı iddia edilen Özdoğan'ı arıyor

İngiltere'de bir Türk kadım, önce sevgili olup daha sonra da iş için birlikte Ankara'ya gittikleri zengin bir halı tüccarının kayıplara karışmasının ardından iki ülke polisinin katıldığı derin bir araştırmanın odak noktası oldu. îngilrz basınına göre, 4 Kasım'dan bu yana kayıp olan Iran asıllı milyoner Ziya Abdülrezzaki'yi (64) öldürdüğünden şüphe edilen 35 yaşındaki Berna Özdoğan'la ilgili kuşkular, daha önce Avustralya'da evlendiği bir adamı zehirlemeye kalktığı yönündeki iddialarla daha da güçleniyor.

Kocası kuşkulanıp kaçtı
Her iki sevgilisinin de malvarlığını ele geçirme girişiminde bulunduğu öne sürülen ve halen yeni ingiliz sevgilisiyle Türkiye'de yaşadığı tahmin edilen Özdoğan'ın, daha önce işadamının kaybolmasıyla ilgili olarak sorgulandığı ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı ifade edildi. İngiliz basını, Özdoğan'ın şu anki sevgilisi olan eski polis ve ordu mensubu Grant Osborne'un da hayatından endişe edildiğini yazdı.

Özdoğan, 2004'de Avustralyalı bir emlakçıyla evlendi ve tatil için Türkiye'ye geldiler. Ancak Özdoğan'ın, kolasına fare zehiri koyduğunu ve bu şekilde öldürülmek istendiğini öne süren Avustralyalı hemen Türkiye'yi terk etti. Sidney'e döndüğünde ise Özdoğan'ın, kendisinden habersiz evini satışa çıkardığını gördü, ingiliz basınına göre, Türk kadının amacı, kocasını Türkiye'de öldürüp Avustralya'daki evin parasına konmaktı. Ancak planları tutmadı ve boşandılar.

Eski karısı sahip çıktı
Özdoğan, daha sonra İngiltere'ye taşındı. Burada dul işadamı Abdülrezzaki ile yaşamaya başladı. 2 çocuk babası adamla geçen Eylül'de iş için Ankara'ya geldiler. Ancak Abdülrezzaki bir daha geri dönmedi. Özdoğan ise 3 gün sonra Londra'ya dönerek, adama ait 1.9 milyon YTL'lik evi, bir Merecedes'i ve diğer mal varlıklarını vekaletnameyle satmaya kalkıştı. Fakat halı tüccarının eski karısı kendisinden haber alamayınca durumu polise bildirdi ve eski kocasının mallarına sahip çıktı. Türkiye'de Grant Osborne adlı eski bir polisle yaşadığı sanılan Berna Özdoğan, şimdi iki ülkenin polisince aranıyor.

Haberin Devamı