Gazete Vatan Logo

Türk resminin ikon eserleri buluşuyor!

Türk resminin ikon eserleri buluşuyor!

Türkiye’nin en önemli koleksiyonerleri en değerli tablolarını toplumla paylaşıyor.

17 - 31 Ocak tarihleri arasında Antik Palace sergi salonlarında sanatseverlerle buluşan “Koleksiyonerlerden Başyapıtlar” sergisi klasik Türk resminin ikon eserlerini bir araya getiriyor.

Sergide Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hüseyin Zekai Paşa, Süleyman Seyyid, Halil Paşa, Şevket Dağ, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya, Hikmet Onat,Namık İsmail, Avni Lifij, Sami Yetik, Naci Kalmukoğlu, Feyhaman Duran, Hale Asaf, Cemal Tollu, Rıfat Çeteci, Ruhi Arel gibi Türkiye’nin en değerli ressamlarına ait eserler yer alıyor.



"Koleksiyonerler en gözde eserlerini sergiye verdiler”

Klasik Türk resim sanatının ve sanatçısının hak ettiği değerlere ulaşması, yeni ve genç sanat meraklılarına ışık tutması amacıyla gerçekleştirilen sergi önemli koleksiyonerlerin desteği ile gerçekleşti.

Erdoğan Demirören, Oya - Bülent Eczacıbaşı, Demet - Cengiz Çetindoğan, Mustafa Taviloğlu, Berrak - Nezih Barut, Ender Mermerci, Ahu - Can Has, Sema Çağa , Lucien Arkas, Kemal Bilginsoy, Yalçın Ayaslı, Murat Ülker, Yücel Çelik, Numan Ceyhan, Cem Kalyoncu, İsmail Koçak gibi Türkiye’nin önde gelen koleksiyoncularına ait eserlerden oluşan sergi klasik Türk resim sanatının görkemini günümüze taşıyor.



Antik A.Ş. yönetim kurulu başkanı Turgay Artam, değerli eserlerini paylaşan koleksiyonculara sanatseverler adına teşekkür ediyor ve bu eserlerin bir arada görülmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek tüm sanatseverleri sergiyi yakından görmek için Antik Palace’a davet ediyor. Koleksiyonların özel sergiler ile toplumla paylaşılması, müze eksikliği olan İstanbul için büyük önem taşıyor. “Benzerlerine yurtdışında çok rastlanan eğitici ve bilgilendirme amaçlı koleksiyoner paylaşım sergilerinin Türkiye’de artacağına inanıyorum, koleksiyonlar toplumla paylaşıldıkça değerleri artar.”

Sergi Pazar hariç her gün saat 10:00 – 18:00 saatleri arasında gezilebilir.

Sergi:Koleksiyonerlerden Başyapıtlar

Sergi tarihi: 17 – 31 Ocak 2014

Sergi yeri: Antik Palace Sergi Salonu (Süleyman Seba Cad. Talimyeri Sok. No 2 Maçka)

Detaylı bilgi için: (0212) 236 24 60

Haberin Devamı