Gazete Vatan Logo

Türk pop müziği ilk starını yitirdi...

Türkiye’nin pop müzikteki ilk büyük sanatçısı olarak gösterilen Erol Büyükburç, evinde ölü bulundu... 79 yaşındaki Büyükburç’un kalp krizinden öldüğü sanılıyor.

Türk pop müziği ilk starını yitirdi...

33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 45’lik, 9 kaset, bin 800 beste, 200’e yakın ödül.. Türkiye’nin pop müzikteki kilometre taşlarından Erol Büyükburç, 79 yaşında hayatını kaybetti. Etiler’de oturan Erol Büyükburç’u dün saat 11.00 sıralarında telefonla arayan ve ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, polisten yardım istedi. Polis ekipleri sanatçının evine saat 12.00 sıralarında gelerek, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Evde yapılan incelemede Büyükburç yatak odasında yüzü koyun yatarken bulundu. Yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç’un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı. Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü. Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler.

Telefona uzanmış...

Büyükburç’un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey’in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol Bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç’un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi” dedi.

Haberin Devamı

İntihar iddiası yalan

Büyükburç’un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı: Gece yarısı kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyledi.

Ünlüler üzgün

- Mehmet Ali: Canım abim nur içinde yat

- Armağan Çağlayan: Çok üzüldüm. Çocukluğumdan eksilen bir parça daha. Yattığı yer Nur olsun.

- Nedim Saban: Beraber oynadığımız Hayalet Dayı filminin galasında çocuk gibi heyecanlı ve neşeliydi. Meğer son paylaşımımızmış.

- Ferhat Göçer: Bir efsane düşünün... İşte o Erol Büyükburç... Mekanın cennet olsun...

- Mustafa Sandal: Türkiye’nin ilk pop starı dev çınar Erol Büyükburç’a Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

- Sabahat Akkiraz: Sayın Erol Büyükburç vefat etti. Bir dönem daha kapandı. Çok üzgünüz

- Erol Evgin: Türk pop müziğinde bugün aklınıza kim geliyorsa, hepsinin hocası Erol Büyükburç’tur. Türk pop müziği birçok şeyini, o müziği başlatan en önemli isim olan Erol Büyükburç’a borçludur.

Yenilikçiydi

Erol Büyükburç, 22 Mart 1936’da Adana’da dünyaya geldi. Daha lise yıllarında İstanbul’da kurduğu ilk grubuyla Florya plajında müzik yaptı. Profesyonel müzik hayatına 1961’de ‘‘Little Lucy” adlı bestesini plak yaparak başladı. Bu şarkıyı “Kiss Me”, “Lover’s Wish”, “Memories” adlı besteler takip etti. 2 Eylül 1964 yılında düzenlenen 1.Balkan Festivali’nde ilk kez ülkemizden bir milli orkestra oluşturuldu. Yarışmanın solisti ise Erol Büyükburç’tu. İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yer aldı. 1981 yılnda ise yeni albümü Sen Varsın’ı çıkarttı. Bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. Yaratıcı, yenilikçi ve çok yönlü olan Erol Büyükburç, Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle anılıyor. Uzun yıllar Efsaneler Orkestrası ile çalıştı. 33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45’lik, 9 kaset, 200’e yakın ödül, 1800 beste, yapıp sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı.

Haberin Devamı

‘Ben saksı değilim!’

Erol Büyükburç 2012 yılında jüri koltuğunda oturduğu bir programda kendisine söz verilmemesine kızıp sunucu Behzat Uygur’a “Ben saksı değilim” diye kızmıştı. Büyükburç “saksı” siteminin çok konuşulması üzerine saksı yaparken paylaştığı videosunda “En güzel saksıyı ben yaparım ama ben saksı değilim” ifadesini kullanmıştı.

Bugün Bursa’da konseri vardı

Büyükburç’ın ölü bulunması hayranlarının yanı sıra bu akşam için konser anlaşması yaptığı Bursa’da Suare’nin sahibi Yusuf Sabahyıldızı, acı haberle şoke oldu. Sabahyıldızı, “Biz tüm hazırlıklarımız yapıp, kendisini ağırlamak için beklerken üzücü haber ile yıkıldık” dedi.

Son fotoğrafı

Erol Büyükburç yaşamını yitirdiği akşam sanatçı Erol Evgin’in oğlu Murat Evgin’in konserine katılmıştı. Murat Evgin ise saatler önce Erol Büyükburç ile çekilen fotoğrafını paylaşmış şöyle yazmıştı: Dün akşamki “Çarşamba Buluşmaları”nda beni dinlemeye gelen sevgili yapımcı ağabeyimiz Erkmen Sağlam (Adam Olacak Çocuk-7’den 77’ye) ve 1950’ler ve 60’larda en zoru başararak Türk Pop Müziğinin ilk ve gerçek yıldızı olan Erol Büyükburç ile.”

Haberin Devamı

Ajlan araba kullanmamalıydı

Erol Büyükburç, bir trafik kazasında yaşamını yitiren kızı Ajlan Büyükburç’a yeterli ilgi göstermediği iddialarına şu yanıtı vermişti:

“Ajlan konuşurken çocukluktan beri birden kitlenir, gözü açık uyurdu. Annesi Türkan’a “Aman ha, bu çocuğa büyüdüğünde araba almayacağız, araba kullanırken birden uyur kaza olur” derdim. Kızım büyüdü, belli bir yaşa kadar şoför tuttuk, onu istediği yere götürdü. Benden habersiz araba alıp Fethiye’ye gitmiş. Üstelik acemi şoför. Bunu duyunca, “Ne yaptın ya Türkan? Nasıl araba alırsınız, biliyorsun Ajlan’ı” dedim. Benim hayatımın en büyük acısı kızım Ajlan’ın ölümüdür. Hemen akabinde panik atak, tansiyon ve şeker hastası oldum. Millet zannediyor ki duyarsız babayım.”