Gazete Vatan Logo

Türk öğrencilere 1 milyon dolar değerinde burs imkanı

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim fuarı organizasyonu IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları; 31 Mart-10 Nisan tarihleri arasında 6 ayrı merkezde düzenlenecek

Küresel bir sektör konumuna gelen yurtdışı eğitime her yıl dünya çapında 100 Milyar Dolar harcanıyor. Türkiye’nin bu sektördeki harcama toplamı 1,5 Milyar Dolar’a ulaşmış durumda. Türk öğrencilerin yurtdışı eğitime yönelmesini fark eden yurtdışı eğitim kurumları Türkiye’den öğrenci çekebilmek adına ülkemize özel burs oranları sunuyor. Türkiye’den başvuru yapan öğrencilere sunulan burs oranlarının toplamı 1 Milyon Doları buluyor.

1 Milyon Dolarlık burs imkanlarından faydalanmak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor?

Eğitim kurumlarının sağladığı burslar vasıtasıyla; başarılı fakat maddi durumu yurtdışında okumaya elverişli olmayan öğrenciler de hayallerini gerçekleştirebiliyor. Yurtdışında eğitim almak ve bu eğitimin maliyetini alacağı burslar yardımıyla karşılamak isteyen öğrenciler için öncelikli şart belirli bir başarı seviyesine ulaşmış olmak. Burs alabilemek için; 4’lük not sisteminde 3,5 ve üzeri not ortalamasına sahip olmak, öğrenim görülecek ülkenin dilini iyi seviyede bilmek ve bunu resmi bir sınavla belgelemek yeterli. Öğrencinin okul ve not başarısının yanı sıra sosyal, kültürel, bilimsel veya sportif alanlarda da önemli başarılara imza atması aranan özellikler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Fuara özel hediyeler

IEFT Fuarları’nda gelenek bu yıl da bozulmayacak ve katılımcılar birbirinden değerli armağanlara sahip olacak. Fuarı ziyaret edenler arasından 25 kişi ücretsiz İngilizce Dil Kursu, bin kişi ise ücretsiz on-line İngilizce Dil Kursu kazanacak. Ayrıca fuar katılımcıları fuar alanında ücretsiz olarak Toefl Ibt seviye sınavına girebilecek. Her yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarları’na gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

Haberin Devamı

31 Mart 2015

Ankara Sheraton Hotel

2 Nisan 2015

İzmir Hilton Hotel

4-5 Nisan 2015

İstanbul Kongre Merkezi (Avrupa Yakası)

6 Nisan 2015

Istanbul Kozyatagi Hilton Hotel (Anadolu Yakası)

8 Nisan 2015

Adana Hilton Hotel

10 Nisan 2015

Eskisehir Dedepark Hotel