Gazete Vatan Logo

Türk mimarın başarı hikayesi!

Londra’da yaşayan başarılı mimar Emrah Sevimlisoy, “Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” dedi

Türk mimarın başarı hikayesi!

Designembassy Mimarlık şirketinin sahibi ve Sevimlisoy Mimarlık şirketinin mimarı Emrah Sevimlisoy, Londra’ya 1996’da üniversite eğitimi için gittiğini söyledi. İngiltere’de önce sanat eğitimi alıp, ardından iç mimarlık okuyan Sevimlisoy, “Üniversiteden üstün başarıyla mezun oldum.

Daha sonra İtalya’da Antonio Citterio’nun başında olduğu Domus Academy Endüstriyel Tasarım Bölümü’nü bitirdim. Daha sonra mimarlık okumak için Kraliyet Sanat Akademisi’ne gittim. Büyük mimarlardan ders alıp, eğitimime devam ettim. Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” dedi.

‘Sektörde lider’

Türkiye’de birçok başarılı projede yer alan mimar, “Şu anda Sevimli Mimarlık bünyesinde creative director olarak çalışıyorum. Şirketimiz 45’inci yılını doldurdu. Kendi sektöründe liderlerden biri diyebilirim. Türkiye’de şu anda içinde bulunduğumuz projelerden birisi Türk Havayolları ve DO&CO’nun Ortaköy Yüzme İhtisas projesi. Bu çalışmanın kontrol, koordinasyon ve mimari sorumluluğu bize ait” diye konuştu.

Haberin Devamı