Gazete Vatan Logo

Türk makarnasını dünyaya satacak

Türk-Japon ortaklığıyla kurulan Nisshin Seifun Turkey Ankara’da üreteceği makarnayı dünyaya satacak. Hedef dünyanın en büyük fabrikalarından biri olmak.

Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Nisshin Seifun Turkey, Ankara Sincan 1. OSB’de üreteceği makarnayı tüm dünyaya ihraç edecek. Japonya’nın en büyük makarna üreticisi Nisshin Seifun Group Inc, dünyanın en büyük ticaret kuruluşundan Japon Marubeni ve Türkiye’nin makarna devi Nuh’un Ankara Makarnası’nın ortak olduğu tesisin kuruluş seremonisi dün yapıldı.

Yüzde 100 Türk malı

23 bin metrekarelik bir alana kurulacak fabrika 12 ay sonra ilk üretimini gerçekleştirecek. İlk etapta 18 bin ton/yıl makarna üretimi yapacak fabrikanın hızla kapasite artırımına gitmesi öngörülüyor. Klasik makarnanın ardından dondurulmuş makarna, ravioli ve mix un üretimi de yapacak ortaklık, 3 yıl içinde 35.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Nuh’un Ankara Makarnası’nın ortaklarından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yüzde 100 Türk malı, yüzde 100 ihracat” sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, “Yani hem çiftçimize destek olacağız hem de Türk buğdayının kalitesini tüm dünyaya göstereceğiz. Türk mühendisi ve işçisi ile gerçekleştireceğimiz katma değerin tamamı ülkemizde kalacak” dedi.

Haberin Devamı

Nisshin Seifun Group Yönetim Kurulu Başkanı Koichi Iwasaki, Türkiye’de yatırım yapmayı çok daha önceden istediğini kaydederek, “Hayalim gerçekleşti. Türkiye ile Japonya arasında köprü olacak bir firma kurduk. Sizlerin de desteğiyle, Nisshin Seifun Turkey’i dünyanın sayılı gıda firmaları arasına sokmak hayalimizdir” diye konuştu.

Nuh’un Ankara Makarnası Başkanı Yılmaz Eskiyapan da 3 yıldan bu yana gece gündüz çalışmanın meyvelerini aldıklarını ifade ederek, “Japon dostlarımızla birlikte hedeflerimiz daha da büyüyecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bu ortaklık Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi” dedi. Ortakların potansiyeline bakarsak bu yetmez. Daha büyük hacimlere ulaşabilirsiniz” dedi.