Gazete Vatan Logo

Türk kuzeninden Johnson’a eleştiri

İngiltere’nin AB’den ayrılmasını savunan eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın Türk kuzeni Sinan Kuneralp, Johnson’ın popülizm kartını oynadığı yorumunu yaptı.

Türk kuzeninden Johnson’a eleştiri

İrlanda gazetesi Irish Times, İngiltere’de 23 Haziran’da gerçekleşecek Avrupa Birliği üyeliğinin geleceğine ilişkin referandumda ‘ayrılıkçı’ cephenin önde gelen ismi olan, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın Türk kuzeni Sinan Kuneralp’le röportaj yaptı.

Muhabir Lorraine Mallinder, Beylerbeyi’nde buluştuğu Kuneralp’in, Johnson’ın AB’den ayrı bir İngiltere fikrini gönülden savunmadığına inandığını belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Damat Ferit Paşa hükümetlerinde bakanlık yapan Ali Kemal’in ikinci eşi Sabiha Hanım’dan doğan oğlu Zeki Kuneralp’ın oğlu olan Sinan Kuneralp, farklı görüşlere sahip olmalarına karşın kuzeni Boris’e büyük hayranlık beslediğini söyledi.

Referandumdan birlik üyeliğinden ayrılma yönünde karar çıkarsa, David Cameron’dan boşalacak başbakanlık koltuğunan oturması en muhtemel isim olarak Boris Johnson görülüyor. Kuneralp, kuzeninin yeni İngiltere Başbakanı seçilmesi durumunda ilk kadeh kaldıracak kişinin kendisi olacağını söyledi.

‘Dürüst değil’

Geçmiş yıllarda Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren Johnson’ın şimdilerde ülkesinin AB’den ayrılmasını istemesini ‘aptalca’ bulduğunu vurgulayan Kuneralp, “Bence popülizme oyunuyor ama o bundan çok daha değerli birisi” diye konuştu. Kuneralp, Johnson’ın geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmasında savunduğu ‘AB’den ayrılan İngiltere güçlenir’ tezinden de ikna olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Dedesi isim değiştirmişti

Ali Kemal’in İngiliz eşi Winifred Brun’den olan oğlu Osman Kemal, Birinci Dünya Savaşı öncesinde İngiltere’ye yerleşmişti. O yıllarda İngiliz toplumunda artan Türk karşıtlığından etkilenmemek için ismini Wilfred Johnson olarak değiştiren Osman Kemal, Boris Johnson’ın dedesiydi.