Gazete Vatan Logo

Türk KOBİ’ler e-ticareti sevdi!

E-TİCARET yazılımı sektöründe 10 yıldır hizmet veren IdeaSoft tarafından 5000 e-ticaret şirketinin verileri kapsamında yapılan analizler odağında hazırlanan 2014 yılı Türkiye KOBİ E-Ticaret Raporu açıklandı. KOBİ’lerin e-ticarette geldiği noktayı ortaya koyan rapora göre, KOBİ’ler 2014 yılında önceki yıla oranla satışlarını yüzde 30 artırırken, 15 milyon adeti aşkın ürünü online mağazalardan satışa sunup 1.5 milyon siparişi teslim etti.

Sepet ortalaması 206 TL

6 milyar TL’ye ulaşan e-perakende pazarında, e-ticaret hayatına adım atan KOBİ’lerin payı artık daha da dikkat çekici seviyelere ulaştı. Rapora dahil edilen 5 bin KOBİ’ye ait e-ticaret sitelerinin toplam müşteri sayısı ise 4 milyon sınırını aşarken, tüketicilerce verilen siparişlere ilişkin yapılan analizlere göre, 2014 yılında tüketicilerin alışveriş sepeti ortalamasının 206 TL’ye ulaştığı görülüyor.

100 TL altındaki işlemlerde kredi kartı kullanan tüketicilerin yüzde 78’i taksiti tercih etmezken, 100 TL üzeri online alışverişte ise kredi kartı kullananların yüzde 55’i taksitlendirmeyi tercih ediyor. 2014 yılında; tekstil-hazır giyim, tesettür giyim, organik ve doğal ürünler, el yapımı özel ürünler ile elektronik ürünlerin en çok tercih edildiği e-ticarette, siparişler yüzde 54 oranıyla en çok Anadolu’dan veriliyor.

Haberin Devamı